Skip to content
Politică

PMP cere prim-ministrului să le spună clar românilor și mediului de afaceri ce preț vor plăti la iarnă pentru gaze naturale și energie electrică

Inquam Photos/Alexandru Busca

PMP cere prim-ministrului Nicolae Ciucă „să le spună clar românilor și mediului de afaceri, în cel mai scurt timp, ce preț vor plăti la iarnă pentru gaze naturale și energie electrică”. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a partidului, președintele executiv al PMP, Petru Movilă atrage atenția asupra faptului că cele mai multe familii și companii nu își vor permite plata facturilor în această iarnă. „Premierul trebuie să anunțe soluția identificată pentru sprijinirea românilor, în cel mai scurt timp posibil și în cel mai transparent mod”, susține Petru Movilă.

Redăm mai jos, integral, mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a PMP:

„După ce și-a dat seama că nu are bani pentru compensarea facturilor la energie și gaze pentru populație, Guvernul a decis să aplice propunerea PMP:

supraimpozitarea profiturilor excepționale ale companiilor de energie.

PMP cere prim-ministrului Nicolae Ciucă să le spună clar românilor și mediului de afaceri, în cel mai scurt timp, ce preț vor plăti la iarnă pentru gaze naturale și energie electrică.

„Este o problemă vitală pentru majoritatea românilor, întrucât cele mai multe familii și companii nu își vor permite plata facturilor în această iarnă. Premierul trebuie să anunțe soluția identificată pentru sprijinirea românilor, în cel mai scurt timp posibil și în cel mai transparent mod”, a declarat președintele executiv al PMP, Petru Movila.

Măsurile propuse de PMP pentru menținerea facturilor la energie electrică și gaze la cote suportabile sunt:

Scăderea fiscalității pe energie și combustibil: scăderea TVA cu 2% și a accizelor cu 50%

Taxarea profiturilor excepționale ale companiilor de energie

Compensarea facturilor pentru consumatorii vulnerabili

Susținerea investițiilor în producția românească de gaze și energie electrică

#pmp #mișcareapopulară #facturi #tva #masuripmp #petrumovilă #energie #gaz”

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „PMP Petru MOVILĂ Președinte executiv PMP”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *