Skip to content
Politică

PMP, critici la adresa bugetului pe 2022: Nu au fost cuprinse măsuri atractive pentru reducerea şomajului

Inquam Photos/Alexandru Busca

Partidul Mişcarea Populară este îngrijorat de creşterea şomajului în rândul tinerilor. Reducerea şomajului în rândul tinerilor se poate realiza prin măsuri fiscal-bugetare, atrage atenția vicepreeşedinte PMP, Gheorghe Ialomiţeanu.

Potrivit datelelor furnizate recent de Institutul Național de Statistică, rata şomajului a ajuns la aproximativ 20% în cazul tinerilor. Din păcate, în bugetul de stat pe 2022 nu au fost cuprinse măsuri atractive pentru reducerea şomajului.

Partidul Mişcarea Populară propune o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru firmele care angajează tineri, cum ar fi: reducerea impozitării salariului de la 42% la 25%, finanţarea cu 50% a salariului de la bugetul statului, scutirea de la plata contribuţiei la asigurările sociale de sănătate, acordarea de credite cu garanţia statului pentru obţinerea unei locuinţe sau finanţare parţială de la bugetul statului şi acordarea de facilităţi fiscal bugetare angajatorilor care crează locuri de muncă pentru tineri.

Aceste facilităţi ar trebui să fie acordate pe o perioadă de 3 ani. Sunt măsuri care vor avea ca efect stabilitatea pieţei forţei de muncă şi reducerea cheltuielilor cu şomajul”, a declarat vicepreeşedinte PMP, Gheorghe Ialomiţeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *