Skip to content
Puterea Știrilor Video

PMP ia în calcul varianta unei alianțe „care să schimbe scena politică românească”. Ionuț Simionca: „Vom fi partidul care va face o figură frumoasă în 2024”

PS News

În 2024, PMP va fi partidul care va face o figură frumoasă la alegeri, susține Ionuț Simionca, secretarul general PMP. Invitat în studioul Puterea Știrilor, Simionca a precizat că în partid a avut loc o restructurare totală care a început încă din luna martie a acestui an. Întrebat ce scor țintește PMP la alegerile din 2024, secretarul general al formațiunii politice a precizat că în acest moment nu se poate vorbi de un scor anume, dat fiind faptul că „sunt foarte multe lucruri care se schimbă în politică”.

„Noi am avut anul acesta un Congres prin care domnul președinte Eugen Tomac a revenit în această funcție. Eu am preluat poziția de secretar general la nivel național. Dumnealui este un om cu o experiență în Parlamentul României, în Parlamentul European. Are e experiență de leadership mare, a condus PMP prin vremuri bune și mai puțin bune și vă pot spune că este un om cu onoare, care atunci când a simțit că lucrurile nu au fost bine puse la punct și-a dat demisia. Mă refer la momentul din 2020, când PMP nu a intrat în Parlament. Foarte puțini lideri politici au onoare și demnitate, lucruri pe care președintele Eugen Tomac le-a arătat.

Noi suntem într-o continuă reorganizare. Am terminat seria de întâlniri regionale. Din martie, de când ne-am apucat de treabă, am restructurat tot PMP-ul. În octombrie urmează o întâlnire pentru a așeza Liga Aleșilor Locali la nivel național, avem întâlniri, tot felul de conferințe județene(…). Cred că în 2024 PMP va fi partidul care va face o figură frumoasă la alegeri. Depinde dacă vom fi pe cont propriu sau vom fi într-o alianță care să schimbe scena politică românească. Nu putem vorbi de scoruri în acest moment. Sunt foarte multe lucruri care se schimbă în politică. Este foarte oscilantă scena politică”, susține Ionuț Simionca.

Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară l-a ales sâmbătă, 19 februarie, pe Eugen Tomac ca preşedinte al formaţiunii politice. El a candidat ca lider al moţiunii „PMP – un nou început pentru o Românie creştin-democrată”. Din 456 de voturi exprimate, 421 au fost „pentru”, 18 „împotrivă” şi 17 abţineri.

„Le mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată din nou! Înțeleg perfect responsabilitatea uriașă pe care o am în urma votului de astăzi. Am acceptat să-mi asum din nou o misiune atât de dificilă, pentru că îmi pasă de ceea ce am construit împreună, îmi pasă de fiecare membru al partidului nostru care a investit muncă, încredere și speranță”, a scris Tomac, imediat după rezultat, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *