Skip to content
Politică

PMP îi cere demisia lui Raed Arafat. Ce i se reproșează

Prin intermediul unui comunicat de presă, Partidul Mișcarea Populară îi cere demisia lui Raed Arafat, după tragicul accident aviatic de luni, de la Constanța.

„Ca urmare a tragicului accident petrecut ieri în județul Constanța, unde și-au pierdut viața 4 angajați ai SMURD, PMP consideră că este nevoie de o asumare mai clară a responsabilității din partea conducerii acestui serviciu. Privind în urmă, observăm că evenimentul de ieri a fost doar repetiția unor alte tragedii. Nu putem vorbi despre un eveniment izolat în condițiile în care nu mai puțin de 5 elicoptere SMURD s-au prăbușit în ultimii 12 ani. Devine din ce în ce mai clar că este o problemă de funcționare a întregului sistem. De-a lungul timpului, au răspuns cu funcția șefi de inspectorate din teritoriu și chiar miniștri, dar, din păcate, așa cum ne demonstrează tragedia de ieri, lucrurile au rămas la fel”, se arată în comunicatul PMP.

PMP afirmă că tocmai cel care își arogă paternitate SMURD, nu este tras niciodată la răspundere, afirmând că „14 oameni profesioniști și dedicați salvării de vieți omenești și-au pierdut ei înșiși viața în ultimii ani, plătind pentru tarele unui sistem care refuză orice tentativă de reformare”.

„Cu toate acestea, tocmai cel care își arogă paternitatea acestui serviciu, cel care l-a crescut și coordonat, nu este tras niciodată la răspundere. În orice altă țară civilizată din această lume, un șef de instituție, oricâte merite ar avea, este primul care dă socoteală pentru accidentele petrecute în subordinea sa, mai ales când este vorba de pierderi de vieți omenești și când vorbim de situații care se repetă. Avem nenumărate exemple de manageri de spitale, medici foarte apreciați și bine-intenționați, dar care au plătit cu funcția pentru cazuri de malpraxis simple petrecute în subordinea lor.

Din păcate, tragedia de ieri este ultima dintr-un lung șir de situații asemănătoare. 14 oameni profesioniști și dedicați salvării de vieți omenești și-au pierdut ei înșiși viața în ultimii ani, plătind pentru tarele unui sistem care refuză orice tentativă de reformare„, potrivit sursei citate mai sus.

„Realitatea este că România, pentru a evita asemenea tragedii pe viitor, are nevoie de o schimbare profundă a întregului sistem de Sănătate, mai ales în ceea ce privește sistemul de urgență. SMURD este un serviciu cu oameni dedicați și profesioniști, dar care, de unul singur, nu poate suplini ineficacitatea întregului.”, se transmite din parte PMP.

PMP transmite că Raed Arafat a fost printre cei care s-au opus oricărei reforme în domenul Sănătății și pentru acest lucru PMP crede că ar trebui să își prezinte demisia.

„Domnul Arafat a fost printre cei care s-au opus oricărei reforme în domeniul Sănătății și pentru aceasta credem că ar trebui să-și asume responsabilitatea, măcar la nivel moral, și să-și prezinte demisia. De asemenea, considerăm că este nevoie și de o răspundere penală a celor care se fac vinovați de această tragedie aviatică”, se arată în comunicatul PMP.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *