Skip to content
Politică

PMP îi cere preşedintelui Iohannis să medieze urgent criza politică

Inquam Photos/Alexandru Busca

Cristian Diaconescu, președintele PMP, adresează un apel președintelui României, „ca ultimă autoritate în statul român, de a media și soluționa în perioada imediat următoare această răfuială cinică între partidele parlamentare, de la care nu mai avem nici o așteptare”.

PMP atrage atenția Președintelui României că niciunul dintre partidele parlamentare nu își dorește practic guvernarea țării, iar aceste lupte politice „apar în fața cetățenilor ca o fugă de responsabilitate”.

Cristian Diaconescu atrage atenția PNL în legătură cu faptul că această coaliție cu USR PLUS nu este funcțională nici la nivelul majorităților locale, de la București până la municipiile reședință de județ, nici guvernării naționale.

Administrația publică locală și națională este blocată și întreaga societate românească suferă. Practic, toate domeniile confruntate cu situații de criză – sănătatea, educația, mediul de afaceri, nivelul de trai – sunt afectate.

Este nevoie urgentă de un guvern care să aibă capacitatea, dar și voința politică, pentru a depași criza politică și sanitară și de a gestiona proiectele incluse în PNRR.

Urgent, următorul guvern trebuie să rezolve: creșterea prețurilor facturilor de energie și gaze în prag de iarnă, să asigure servicii medicale atât pentru bolnavii cronici cât și pentru cei care sunt afectați de pandemie, să adopte pachete de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri românesc, să garanteze accesul la educație tuturor copiilor, indiferent că sunt din mediul rural sau urban, pentru a nu adânci și mai mult abandonul școlar.

E timpul ca jocurile politice să înceteze, partidele parlamentare au datoria să lase deoparte fuga de responsabilitate și orgoliile politice și să găsească împreună cu Președintele formula necesară pentru depășirea crizei”, transmite Cristian Diaconescu, printr-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *