Skip to content
Politică

PMP, nou proiect de lege. Ce prevede acesta

Partidul Mișcarea Populară va depune în Parlament un nou proiect de lege.

Proiectul Partidului Mișcarea Populară vizează organizarea și funcționarea sistemul de sănătate dn România.

În acest context, președintele formațiunii, Eugen Tomac, a declarat că România are nevoie de o lege modernă a Sănătății.

„România are nevoie de o lege modernă a Sănătății, de o reformă sănătoasă, pentru că acest monopol pe care îl deține statul în momentul de față s-a dovedit a fi ineficient. (…) Peste jumătate din populația României, care locuiește în mod special în mediul rural, nu beneficiază de servicii de sănătate, motiv pentru care credem că, indiferent cât s-ar investi în acest sistem, el în continuare nu va putea oferi servicii de calitate, atât timp cât nu este implicată componenta privată a acestui sistem”, a declarat Tomac.

De altfel, cele șase direcții prevăzute de actul normativ sunt finanțarea sistemului de sănătate, organizarea sistemului de sănătate, politica medicamentului, asistența primară, serviciile spitalicești și resursele umane, notează b1.ro.

Vicepreședintele PMP, Clement Negruț, subliniază necesitatea apariției unor case private de sănătate pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate.

„Monopolul care este deținut în momentul de față de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pe de o parte, ca și colector al contribuțiilor la asigurări de sănătate, și Ministerul Sănătății, care contribuie și el, pe programe de sănătate, la bugetul consolidat al sistemului de sănătate în România. Prin proiectul nostru legislativ dăm posibilitatea apariției caselor private de sănătate. În România pot să apară case private de sănătate, care să aibă la un milion de asigurați pentru a putea asigura serviciile medicale, pentru că ne dorim un serviciu medical de calitate. Mai mult decât atât, aceste asigurări private ne dorim să fie deductibile, pentru că atunci și angajatorul este interesat”, a afirmat Clement Negruț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *