Skip to content
Politică

PMP revine în forță. Colaborarea care pune pe jar lumea politică

Partidul Mişcarea Populară (PMP) revine în forță. Colaborarea care pune pe jar lumea politică

Astfel, partidul fostului președinte Traian Băsescu, a semnat două protocoale de colaborare cu Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) care vizează susţinere în plan legislativ din partea PMP pentru rezolvarea problemelor din transporturi şi unul care are în vedere sprijinul politic din partea confederaţiei, informează Agerpres.ro

„Astăzi am semnat un protocol de colaborare în ceea ce priveşte activităţile profesionale, dar şi activităţile politice între Partidul Mişcarea Populară şi Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România. Este vorba de patronate din transporturi. Practic, avem două protocoale, unul de colaborare pe probleme ale transportatorilor, de la infrastructură, RCA, legislaţie şi aşa mai departe, şi altul legat de implicarea politică a acestui patronat în activitatea PMP. Asta înseamnă că vor avea reprezentanţi în toate structurile noastre, naţională şi locală, de la judeţ până la ultima organizaţie”, a anunţat preşedintele PMP, Traian Băsescu, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

Băsescu a adăugat că liderul COTAR va ocupa o funcţie în cadrul Consiliului Executiv Naţional al PMP, urmând ca săptămâna viitoare să fie desemnaţi şi reprezentanţii confederaţiei în structurile de la nivel judeţean ale partidului. „De asemenea, ne asumăm să asigurăm două locuri eligibile pentru COTAR pe listele noastre la alegerile legislative din această toamnă”, a declarat Băsescu.

Mai mult, preşedintele PMP a explicat că alături de reprezentanţii COTAR au fost stabilite şi priorităţile imediate, problema RCA fiind una dintre acestea.

„Problema RCA este una dintre marile probleme ale tuturor transportatorilor şi prestatorilor de servicii, fie că vorbim de transport marfă, de transport persoane sau de taximetrie, care e tot la transport persoane. Veţi vedea din lista membrilor COTAR că inclusiv service-urile sunt afiliate acestei organizaţii profesionale patronale, ale cărei interese vom încerca să le susţinem cât mai bine şi public, şi în Legislativ. Acum, după fuziune, avem un număr destul de important de parlamentari care pot împinge lucrurile înainte, mai ales că Legea taximetriei este de vreo şase ani în Parlament şi nu o mişcă nimeni”, a mai declarat Băsescu.

Totodată, Vasile Ştefănescu a precizat, la rândul său, că de la ultimul miting de protest organizat de COTAR, în decembrie anul trecut, „niciun om politic de la niciun partid nu şi-a asumat răspunderea de a ţine piept laolaltă cu transportatorii pentru taxa RCA”.

Preşedintele COTAR a adăugat că problema taxei RCA este una naţională, care priveşte nu doar COTAR, ci şi celelalte organizaţii patronale din domeniu şi pe cetăţenii posesori de autoturisme.

„Dacă domnul preşedinte Traian Băsescu a vrut să fie vârf de lance împotriva acestor lucruri şi să ne ajute, noi suntem alături de domnia sa până la capăt, cum şi dânsul, aşa cum am semnat acest protocol, va fi alături de toate legile din transport, din infrastructură, tot ceea ce ţine de noi şi avem cerinţe ca patronat”, a arătat Ştefănescu.

4 comentarii la “PMP revine în forță. Colaborarea care pune pe jar lumea politică

  1. Mai,domnilor transportatori, vi s-au spalat creierele? Cum de ati uitat ca Basescu a fost minstrul transporturilor,si nu o data, si n-a facut un Km de autostrada?( ,,Aici sun banii dumneavoastra”; unde?)).A fost presedinte 10 ani . A facut ceva pentru tara asta,pentru voi,pentru noi? NIMIC! Credeti ca va face ceva pentru voi? Dupa ce-si vede sacii in caruta,nu va mai cunoaste,caci, lupul isi schimba parul,dar naravul,ba!

  2. Basescu ,turcescu s-au asociat cu Ghita TV sel care a jignit ,descreditat ,denigrat si manipulat 24 de ore zilnic in 2014.
    NU am uitat!

  3. Diaspora NU alege partide penale gen PSD,PNL si satelitii lor ALDE si PMP,
    Diaspora vrea oameni noi partide noi care NU au mai facut politica,nu au legatura cu SISTEMUL actual /trecut !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *