Skip to content
Politică Sănătate Știri

PMP solicită demisia ministrului Sănătății ”pentru afrontul adus românilor și pentru incompetența dovedită”

PMP solicită demisia ministrului Sorina Pintea pentru declarația scandaloasă care jignește toți românii. O persoană care afirmă că „suntem un popor de infractori”, care are o asemenea imagine despre proprii cetățeni, nu are ce să caute în Guvernul României, se arată într-un comunicat de presă al PMP.

Este o sfidare incredibilă a unui ministru care nu a făcut nimic de când este în funcție, știind doar să se văicărească la tot pasul de neajunsurile din spitale, de parcă nu ar fi sarcina ei să se asigure că este curățenie în unitățile sanitare din România”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac, informează b1.ro.

În opinia acestuia, „Sorina Pintea dovedește o aroganță extremă, de nivelul altui PSD-ist celebru, acum prin partidul lui Ponta: Ioan Rus. Acesta declara că nevestele românilor care pleacă în străinătate la muncă se transformă în curve, iar copiii în golani”.

Reprezentanții PMP mai precizează că declarația lui Pintea este semnul cel mai clar că liderii PSD și actualii guvernanți nutresc un dispreț profund pentru românii care i-au votat. În același timp, este o declarație iresponsabilă, mai ales că vine din partea unui oficial al Guvernului României. Toate cancelariile occidentale primesc telegrame de la ambasadele proprii că un ministru al Executivului a spus despre țara sa că este populată cu infractori. Este cel mai mare deserviciu de imagine pe care Sorina Pintea putea să-l facă României, se mai arată în comunicatul citat.

Pintea are dreptate într-un singur punct – prin modificările la legislația juridică, PSD chiar a dorit să transforme România într-un rai al infractorilor. Dar, așa cum se va vedea și pe 26 mai, o majoritate covârșitoare a românilor va avea alte opțiuni politice decât PSD și va spune un NU hotărât acestui proiect de țară al lui Liviu Dragnea, șeful Sorinei Pintea”, mai precizează sursa citată.

PMP mai susține că Sorina Pintea este unul dintre cei mai slabi miniștri ai Sănătății de după 1989, în timpul său existând multiple crize pe care aceasta nu și le-a asumat niciodată: epidemia de gripă; epidemia de rujeolă; medici falși, salarii tăiate ca urmare a introducerii normelor de hrană în cuantumul de 30% reprezentat de sporuri; corupția care continuă să fie o problemă majoră în spitalele de stat; îndesirea cazurilor de malpraxis; lipsa anumitor vaccinuri, precum și problema imunoglobulinei (încă nerezolvată); apa din București cu valori de clorinare peste cele admise de lege; spitalele au rămas fără heparină; copiii care au fost infectați cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești; spitalele cu mizerie pe care le tot verifică săptămânal; biocidele sunt în continuare falsificate etc.
Pentru afrontul adus românilor și pentru incompetența dovedită, Sorina Pintea ar trebui să demisioneze imediat din funcția de ministru al Sănătății, mai precizează reprezentanții PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *