Skip to content
Politică

PMP, solicitare tranșantă către conducerea Spitalului de Arși: „Toate acestea sunt motive pentru care…”

PMP, solicitare tranșantă către conducerea Spitalului de Arși din București: „Toate acestea sunt motive pentru care…”.

Astfel, joi, într-un comunicat de presă remis redacției de știri Psnews.ro, Partidul Mișcarea Populară intervine în scandalul revoltător de la Spitalul de Arși din București, solicitând demisia de urgenţă sau demiterea, de către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a managerului spitalului şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă a unităţii medicale menţionate.

Redăm mai jos comunicatul integral al PMP:

„PMP solicită demisia de urgenţă sau demiterea, de către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a managerului Spitalului de Arşi din Capitală şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă a unităţii medicale menţionate.
Cazul bărbatului cu larve pe rănile deschise este picătura care ar trebui să umple paharul neregulilor de la Spitalul de Arşi din Capitală. În aceeaşi unitate, în urmă cu câteva zile, o femeie a decedat după ce i s-a făcut o transfuzie cu sânge dintr-o altă grupă decât cea de care avea nevoie. Tot aici au murit cu zile tineri răniţi în urma tragediei de la clubul Colectiv, răpuşi nu de arsurile suferite, ci de infecţiile nosocomiale. Să nu uităm nici de scandalul dezinfectanţilor diluaţi şi până la de 10 ori, rezultat al corupţiei din sistemul de achiziţii.
Toate aceastea sunt motive pentru care conducerea Spitalului de Arşi trebuie să plece urgent din funcţii, iar în locul acestor persoane trebuie aduşi profesionişti capabili să managerieze aşa cum trebuie o unitate medicală de acest rang.
PMP apreciază sinceritatea Ministrului Sănătăţii, care recunoaşte că sistemul nostru sanitar nu este capabil să îngrijească mai mult de 5 arşi şi că în eventualitatea unei tragedii de tipul celei de la Colectiv ar trebui trimiși în străinătate.
În ultimii 12-15 ani alocarile bugetare pentru sănătate au crescut de 5 ori. Nici o instituţie a statului, Comisie parlamentară, Corpuri de Control, Preşedinţia, DNA, nu se întreabă unde dispar banii, în contextul în care situaţia din sistemul de sănătate este atât de gravă.
Avem Direcţii de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, toate cu mii de salariaţi care ar trebui să asigure funcţionarea unităţilor specialişti. Dacă sunt atâtea probleme în sistemul medical, cum îşi justifică salariile aceşti funcţionari publici?
Sistemul românesc de Sănătate funcţioneaza după o lege veche de 50 de ani. Partidul Miscarea Populară a înaintat Parlamentului o propunere legislativă rezultată în urma lucrărilor Comisiei Prezidenţiale de Sănătate condusă de Prof. Dr. Cristian Vlădescu, însă aceasta nu a fost discutată de către aleşi, fiind blocată în hăţişul legislativ.
Proiectul PMP nu este luat în discuţie de către Parlament, dar nimeni nu avanseaza un alt proiect de Lege a Sănătăţii, care să pornească modernizarea sistemului. Consecinţe: numeroşi pacienţi care cad victima unor decese evitabile, fără ca vreo autoritate a statului să răspundă pentru această situaţie dramatică, echivalentă cu omor prin neglijenţă în serviciu”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *