Skip to content
Politică

PMP: Votul din Parlament pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin reprezintă primul test real de poziţionare a partidelor parlamentare faţă de PSD

Realitatea de Sibiu

Votul din Parlament de săptămâna viitoare pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin reprezintă primul test real de poziţionare a partidelor parlamentare faţă de PSD, consideră PMP, care apreciază că astfel se va vedea dacă există o majoritate anti-PSD şi dacă Guvernul Dăncilă ar putea fi demolat printr-o moţiune de cenzură, potrivit News.ro.

Votul din Parlament pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin reprezintă primul test real de poziţionare a partidelor parlamentare faţă de PSD. Cerem tuturor partidelor care se pretind a fi în opoziţie faţă de PSD, şi mă refer la PNL, USR, UDMR, Pro România şi ALDE, să voteze săptămâna viitoare proiectul de lege iniţiat de PMP privind alegerea primarului în două tururi de scrutin”, se arată într-un comunicat al PMP.

Proiectul a fost adoptat de Senat, iar acum se află pe ordinea de zi, la vot final, în plenul Camerei Deputaţilor.

După alegerile europarlamentare, avem o şansă reală să strângem rândurile şi să umilim actuala putere prin acţiune politică unitară a tuturor partidelor care doresc, în mod sincer, înlăturarea PSD de la putere, inclusiv pe plan local”, susţine PMP.

PMP consideră că votul din Parlament pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin va surprinde cu fidelitate realitatea politică din acest moment. „Abia după acest test vom şti dacă există o majoritate anti-PSD şi dacă Guvernul Dăncilă ar putea fi demolat printr-o moţiune de cenzură”, adaugă PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *