Skip to content
Politică

PNDL-ul încinge spiritele în coaliție. Lider PNL, mesaj dur către USRPLUS: „Să înțeleagă că nu mai sunt în opoziție!”

Inquam Photos/Octav Ganea

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu speră ca toţi miniştrii cabinetului Cîţu să înţeleagă necesitatea implementării PNDL 3, inclusiv cei de la USRPLUS, cărora le-a transmis că ar trebui să realizeze faptul că nu mai sunt în opoziţie.

Mă bucur că preşedintele PNL, Ludovic Orban, după discuţia cu premierul Florin Cîţu, a propus în BEx şi în coaliţie acest proiect serios pentru dezvoltarea locală şi regională. Mă aştept ca toţi miniştrii guvernului Cîţu să susţină implementarea PNDL 3 – chiar şi cei de la USR PLUS – şi să înţeleagă că nu mai sunt în opoziţie. Îi invit oricând să meargă în teritoriu, să vadă câte lucruri bune s-au realizat prin PNDL- urile anterioare şi că, doar pentru suspiciuni de folosire necorespunzătoare a banilor publici în unele proiecte, nu poţi desfiinţa un întreg program de dezvoltare a comunităţilor locale. Acolo unde există aceste suspiciuni, organele de anchetă trebuie să îşi facă datoria, dar PNDL 3 trebuie menţinut şi susţinut de întreaga coaliţie de guvernare, în interesul comunităţilor locale. Nu putem bloca un întreg program de dezvoltare locală, oportunitatea de mai bine pentru cetăţeni, din motivele unor experienţe nefericite, punctuale, anterioare. Ba mai mult, avem chiar obligaţia de a demonstra că putem oferi o guvernare mai implicată şi funcţională, cu o dezvoltare dinamică, fără sincope născute dintr-o frică de asumare„, a declarat Laurenţiu Leoreanu, conform unui comunicat de presă.

Guvernul urmează să adopte un act normativ pentru punerea în aplicare a noului program de dezvoltare locală, de care autorităţiele locale “au nevoie ca de aer”.

Este important să avem o foaie de parcurs clară pentru implementarea PNDL 3. Primarii au nevoie ca de aer de cele 50 de miliarde de lei. Mă bucur că vocea autorităţilor locale a fost auzită şi că preşedintele PNL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, precum şi premierul Florin Cîţu susţin implementarea PNDL 3, proiect de care autorităţile locale au nevoie ca de aer. Sunt paşi mari pe care avem nevoie să îi facem rapid în interesul comunităţilor locale şi avem datoria de a susţine proiecte diverse, de la apă şi canal, extinderea reţelelor de gaz sau construirea de drumuri şi străzi. Sper ca până la începutul lunii septembrie să avem un act normativ care să materializeze decizia din Biroul Executiv al PNL şi care să stabilească şi un calendar clar pentru implementarea PNDL 3„, a mai spus Laurențiu Leoreanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *