Skip to content
Politică

PNL a atacat la CCR Codurile penale. Turcan: Votul din Parlament e o formă de amnistie mascată a marilor infractori

facebook.com

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a anunțat că liberalii au atacat la Curtea Constituțională Codurile penale trecute, miercuri, prin Parlament de coaliția PSD-ALDE, relatează b1.ro.

Turcan a subliniat că este extrem de important ca românii să vină la referendumul convocat de președintele Iohannis pentru 26 mai, căci o participare masivă și un vot ”da” vor pune punct asaltului PSD-ALDE asupra Justiției.

Votul masiv DA la referendumul convocat de președinte poate avea o finalitate clară. Azi, PNL a depus la CCR o sesizare de neconstituționalitate pe cele două Coduri votate în Parlament. Sesizarea e depusă împreună cu USR. Votul dat ieri în Parlament e o formă de amnistie mascată a marilor infractori. Dacă românii vor vota DA la referendum, ținând cont că există temeiuri foarte serioase de neconstituționalitate pe cele două Coduri, vom ajunge să le dezbatem din nou în Parlament după pronunțarea CCR. Noi suntem încrezători că decizia CCR va fi una favorabilă, pentru că am avut o strategie prin care am sesizat neconstituționalitatea unor articole vechi și am sesizat neconstituționalitatea unor articole votate ieri care, privite cumulat, conduc la ideea că votul de ieri este unul neconstituțional. Avem nevoie de doi factori importanți pentru a opri acest asalt asupra justiției: analiza temeinică la CCR și votul masiv de revoltă al oamenilor împotriva acestor forme de amnistie mascată, de favorizare a infractorilor prin legi votate în Parlament”, a declarat Raluca Turcan.

Aceasta a insistat că 26 mai, ziua referendumului, ”poate duce la stoparea acțiunii de demolare a statului român și de îndepărtare a României din parteriatele pe care le are”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *