Skip to content
Politică

PNL a depus un proiect pentru votare timp de trei zile în diaspora și la alegerile parlamentare

Inquam Photos / Octav Ganea

Parlamentarii PNL Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu și Florin Roman au depus un proiect de lege pentru ca votarea să se desfășoare pe parcursul a trei zile în diaspora și la alegerile parlamentare, pe modelul de la alegerile prezidențiale de anul trecut.

„PNL propune vot de vineri şi la Parlament!!! Pentru că ne pasă de milioanele de români din Diaspora şi de drepturile lor electorale. Și pentru că anul 2020 are şansa, cu guvernarea PNL, să devină emblematic pentru cum România se îngrijeşte de cetăţenii săi, oriunde aceştia se află. Sunt argumentele solide care au stat la baza celei mai recente iniţiative legislative inițiată împreună cu doi colegi parlamentari, Daniel Fenechiu și Florin Roman. Concret, propunem extinderea măsurilor legislative pentru buna organizare a alegerilor în diaspora luate la alegerile pentru Președintele României în anul 2019 și la alegerile parlamentare. Doar așa se pune capăt unei lungi perioade de umilințe la scrutinele pentru românii cu drept de vot din străinătate”, a scris Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit proiectului, românii din diaspora ar putea vota și la alegerile parlamentare timp de trei zile – vineri între orele 12.00 și 21.00 și sâmbătă și duminică între orele 7.00 și 21.00.

De asemenea, alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să își exercite dreptul de vot până la ora 24.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *