Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

PNL a renunțat la cel mai bine cotat candidat în Capitală: ”Sunt dezamăgit de predarea PNL București către USR, în beneficiul PSD”

Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul Național Liberal (PNL) a renunțat la cel mai bine cotat candidat pentru una dintre primăriile din București. Este vorba despre liberalul Dan Cristian Popescu,  cel care se pregătea să intre în lupta pentru Primăria Sectorului 2.

Potrivit unui sondaj realizat în luna martie, la comanda PNL, viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, era singurul liberal care avea şanse mari să câştige o primărie din Capitală. Concret, la acea vreme, el era cotat cu peste 40% intenţie de vot, ceea ce îl făcea favorit în cursa pentru fotoliul de primar.

Acum, însă, patru luni mai târziu, PNL decide să renunțe la el, după ce USR a invocat în repetate rânduri ”problemele de integritate” ale lui Dan Cristian Popescu sau faptul că încă nu știe dacă e la „dreapta” sau la „stânga”.

Totodată, într-o scrisoare deschisă adresată PNL București, mai multe grupuri civice din Sectorul 2 cereau la începutul lunii iulie ca pe lista de candidați la alegerile locale să nu se regăsească actualul viceprimar al sectorului Dan Cristian Popescu și echipa sa de consilieri. În scrisoare Dan Cristian Popescu este acuzat prin câteva exemple că ar fi acționat împotriva intereselor cetățenilor și că PNL ar trebui să-și asume alt candidat.

Contactat de PS News, Dan Cristian Popescu a dezvăluit că, deși nu va mai fi susținut de PNL pentru funcția de primar, acesta intenționează să candideze independent.

Voi candida cu siguranță, cel mai probabil independent. Sunt dezamăgit de predarea PNL București către USR, în beneficiul PSD”, a declarat Dan Cristian Popescu.

Decizia conducerii PNL de a ceda USR-PLUS candidatul la Primăria Sectorului 2 se pare că a generat mari controverse în filiala PNL Sector 2, condusă de ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Astfel, cei mai mulţi membri susţin că vor vota lista PNL pentru consiliul local, iar la primărie vor pune ştampila pe DC Popescu, nu pe Radu Mihaiu.

Ludovic Orban: Au existat mai multe criterii pe care s-au purtat negocierile

Premierul Ludovic Orban a declarat că PNL a ales să-l susţină pe Radu Mihaiu, nu pe Dan Cristian Popescu la Sectorul 2 datorită determinării USR – PLUS de a avea candidat în acest sector. ”Faptul că la Sectorul 2 este un candidat USR-PLUS este rezultatul unor dezbateri, analize, evaluări pe care le-am făcut”, a spus Orban.

„Spre deosebire de alţi parteneri politici, noi nu ne-am decis candidaţii în Partidul Naţional Liberal în niciun sector, pentru că noi am aşteptat rezultatul discuţiilor şi negocierilor, pentru că ştiam că vom lua decizii legate de candidaţii noştri. Eu nu am vrut să-mi anunţ un candidat la primărie, în condiţiile în care eu ştiam că eram angajat în negocieri, pe care poate ulterior ar fi trebuit să-l retrag. Alţii şi-au făcut campanii şi au încercat să câştige la notorietate”, a afirmat Ludovic Orban la B1 Tv.

Întrebat de candidatul comun anunţat de PNL şi USR PLUS pentru Primăria Sectorului 2, Orban a spus că „nu s-a judecat pe persoană”.

Au existat mai multe criterii pe care s-au purtat negocierile şi deciziile care s-au luat în ultimă instanţă sunt decizii politice. Faptul că la Sectorul 2 este un candidat USR-PLUS este rezultatul unor dezbateri, analize, evaluări pe care le-am făcut şi a unei determinări care a existat din partea partenerilor de a avea Primăria Sectorului 2. Faptul că s-a ajuns la această înţelegere, asta nu înseamnă că cei care ar fi vrut să candideze din partea Partidului Naţional Liberal n-o să fie pe listele Partidului Naţional Liberal. Cei care erau înscrişi în competiţia internă vor fi pe primele locuri, vor fi viceprimari, vor avea poziţii importante în administraţia Bucureştiului”, a evidenţiat preşedintele PNL, întrebat de ce s-a optat pentru Radu Mihai, în condiţiile în care Dan Cristian Popescu are mai multe experienţă administrativă, dar şi notorietate.

Amintim că liderii PNL, USR şi PLUS au anunţat sâmbătă că vor susţine candidaţi comuni la alegerile locale la primăriile de sector ale Capitalei şi la primăria generală.

USR PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 şi 4, iar PNL la 3, 5 şi 6. La Sectorul 1 va candida Clotilde Armand (USR), Sectorul 2 – Radu Mihai (USR), Sectorul 3 – Adrian Moraru (PNL), Sectorul 4 – Simona Spătaru (PLUS), Sectorul 5 – Cristian Băcanu (PNL) şi Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (PNL).

 

2 comentarii la “PNL a renunțat la cel mai bine cotat candidat în Capitală: ”Sunt dezamăgit de predarea PNL București către USR, în beneficiul PSD”

  1. Din postura de parlamentar și de viceprimar, Dan Cristian Popescu s-a dovedit un politician diferit de cei cu care ne-am obișnuit în ultimii 30 de ani: preocupat de soarta Sectorului 2, de bună-starea bucureștenilor și de viitorul copiilor noștri. Îmi doresc să-l pot vota pentru postul de primar al Sectorului 2 și sunt sigur că asta simt și rudele, vecinii și prietenii mei!

  2. Domnul Dan Cristian Popescu s-a remarcat din postura de parlamentar si de viceprimar al Sectorului 2 prin inititiva si reusita de a duce lucrurile pe drumul normal, prin interesul fata de viitorul tinerilor si dedicarea continua fata de oras si oameni. As dori sa il votez pentru postul de primar al Sectorului 2 si sunt sigur ca aceasi gandire o au si ceilalti locatari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *