Skip to content
Politică Societate

PNL acuză puterea că vrea să împiedice referendumul. Raluca Turcan: Proiectul de hotărâre conţine cu totul alt text decât cel avizat de comisii

Scandal în Parlament în şedinţa în care plenurile reunite votează solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis privind declanşarea unui referendum pe justiţie în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

Astfel, Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, a acuzat PSD  că încearcă să împiedice referendumul prin faptul că a pus în proiectul de hotărâre ce este supus votului prevederi care denaturează raportul cerut de preşedintele Iohannis, anunță b1.ro.

Din nefericire, dintr-un motiv sau nevoit, proiectul de hotărâre conţine cu totul şi cu totul alt text. Sunt amestecate în raportul Comisiei Juridice pe proiectul de hotărâre prevederi legate de referendum consultativ solicitat de preşedintele Iohannis şi de un referendum legislativ de modificare a Constituţiei fără nicio fel de justificare.

Poate fi de un copy paste şi atunci neştiinţă, poate fi vorba de rea-voinţă. Cert este că, astăzi, documentul supus votului dumneavoastră este unul fals.

Preşedintele României are dreptul exclusiv şi necondiţionat de a convoca un referendum şi singura obligaţie constituţională este de a consulta Parlamentul.

Aşadar comisiile au dat un aviz favorabil fără niciun fel de amendament şi solicităm înainte de a începe votul pe acest proiect de hotărâre să fie refăcut raportul astfel încât acesta să fie reflectă realitatea şi a votului şi a dezbaterilor„, a afirmat Turcan, într-o intervenţie în plen.

Deputații liberali și cei ai USR au solicitat în repetate rânduri retragerea recomandărilor introduse în hotărârea privind referendumul, dar cererile lor au fost respinse prin vot de plenul Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *