Skip to content
Politică

PNL, alături de Dragnea: Nu mai este important dacă e pomană electorală EXCLUSIV

newsar.ro

Partidul Național Liberal (PNL) a mers, marți, alături de președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea.

Ne referim aici la proiectul inițiat de către șeful PSD, privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, care a fost votat în unanimitate de către plenul Camerei Deputaților – așadar, și de deputații PNL prezenți acolo.

Ușor contrariați de discrepanța dintre opoziția – cel puțin declarativă – a liberalilor față de proiectele social-democraților și opțiunea exprimată astăzi de oamenii Alinei Gorghiu, l-am contactat, pentru lămuriri, pe Eugen Nicolăescu, liderul grupului PNL din Cameră, care s-a numărat printre cei care au susținut inițiativa de act normativ a lui Liviu Dragnea. El ne-a explicat că liberalii susțin „orice măsură care vine să ușureze contribuabilul”.

„La dezbaterile generale de la proiectul de lege, eu am anunțat că, deși este imperfectă, deși are multe lucruri care pot fi discutate, ideea în sine, de a reduce obligații fiscale cât mai multe pe care le suportă contribuabilul, e acceptabilă. Și, în acest sens, proiectul de lege poate fi votat, chiar dacă – am spus – are imperfecțiuni. Și că, atunci când vom ajunge la guvernare și vom forma o majoritate, vom încerca să revedem toată această cavalcadă de taxe și impozite para-fiscale și, împreună cu programul pe care l-a început guvernul Cioloș de birocratizare, să reașezăm toate sarcinile de natură fiscală și parafiscală, astfel încât să fie cât mai ușor pentru contribuabil. Dar orice măsură care vine să ușureze contribuabilul, din punctul de vedere al liberalilor, poate fi susținută, a declarat Nicolăescu pentru PSnews.ro.

Solicitat să răspundă eventualelor critici care ar putea apărea în legătură cu posibilul caracter de pomană electorală al Legii Dragnea, Eugen Nicolăescu a reacționat: „Eu am spus că, din păcate, ea vine într-o perioadă de pre-campanie electorală, că, dacă ar fi venit în urmă cu un an, cu doi ani, ar fi fost mult mai credibilă. Dar, până la urmă, nu cred că mai este important că e pomană electorală sau nu. Cred că este important că cetățeanul va beneficia (și sper să fie așa), va beneficia de o reducere de povară financiară”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *