Skip to content
Politică

PNL Alba, despre primarul din Zlatna care a semnat lista AUR pentru suspendarea lui Iohannis: „Un episod politic nefericit”

ziarulunirea.ro

PNL Alba susţine într-un comunicat faptul că gestul primarului oraşului Zlatna de a semna listele AUR pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis reprezintă ”un episod politic absolut nefericit”.

Liberalii din Alba spun că primarul Silviu Ponora ”a căzut pradă unui impuls de moment”.

PNL a fost şi va rămâne un partid în care libertatea de opinie e importantă şi prezentă de la dezbatere până la decizie. Pentru absolut orice membru! Dar de aici şi până la asocierea directă, publică, inclusiv prin semnătură, a unui liberal cu o formaţiune ale cărei acţiuni ridică mari semne de întrebare, este cale lungă şi denotă o deviere de la verticalitate, mai ales în ochii celor care te cunosc de o viaţă.   Gestul colegului nostru, primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, de a semna pe lista AUR, pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannnis, reprezintă, înainte de orice, un episod politic absolut nefericit.   Apetitul domnului Ponoran pentru AUR, partid care se joaca de-a demiterea preşedintelui într-o perioadă în care priorităţile sunt cu totul altele, îl plasează, din păcate, nu într-o „scăpare” de acceptat, cât într-o «ieşire» radicală unilaterală, dincolo de opţiunea colegilor de filială sau de valorile PNL”, se menţionează în comunicatul transmis de PNL Alba.

Aceştia mai susţin că este vorba despre ”un episod public calculat şi provocat de dragul scandalului şi diversiunii de pionii locali ai unui partid oportunist şi speculant ce s-a folosit de orice prilej pentru a manipula, fără nicio soluţie reală pentru români în cea mai grea perioadă pe care o traversează, ca toate ţările din lume, România”.

Îi respectăm primarului Zlatnei valul de încredere pe care îl are, de câteva mandate, din partea concetăţenilor. Îi recunoaştem munca uriaşă depusă pentru realizarea atâtor proiecte, despre care chiar şi domnului primar ar trebui să-i fie clar că sunt rezultatul implicării şi susţinerii PNL. Ne rămâne regretul că a căzut pradă, sperăm noi, unui impuls de moment şi a trecut linia atât de bine delimitată care desparte un cetăţean cu drept de vot de un politician votat de oameni sub sigla PNL”, au mai transmis reprezentanţii PNL Alba.

Edilul din Zlatna s-a aflat, marţi seara, 11 ianuarie, la un eveniment organizat de către AUR şi la care a fost prezent şi copreşedintele partidului George Simion. După ce a ţinut un discurs, Ponoran a semnat pentru suspendarea lui Klaus Iohannis.   „Eu sunt dintr-o familie de liberali, dar care voiau binele ţării, nu circul de acum”, a declarat primarul PNL. Acesta a mai declarat că ”încă” este membru, dar este un ”liberal mai ciudat”.

De asemenea, Silviu Ponoran a declarat că nu a fost de acord nici cu candidatura pentru cel de al doilea mandat ca preşedinte, din partea PNL, a lui Klaus Iohannis.   „Continuăm să facem lucruri pentru oameni şi pentru ţara asta şi sper că vom continua împreună să facem lucruri minunate. Nu cu partide istorice care vând România, care şi-au bătut joc de România. Eu sunt într-o familie de liberali, dar care vreau binele ţării, nu circul de acuma”, a spus primarul Silviu Ponoran, informează adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *