Skip to content
Politică

PNL anunță că va ataca la Curtea Constituțională alegerea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ

Inquam Photos / OCtav Ganea

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat miercuri că liberalii vor ataca la CCR numirea social-democratului Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, argumentând că ”este de neacceptat în 2020 să avem într-o funcție atât de importantă o slugă a lui Dragnea”.

Anterior, și președintele USR, Dan Barna, anunțase că partidul său va contesta la Curtea Constituțională numirile de la Consiliul Legislativ pe motiv că nu a fost întrunit numărul de voturi prevăzut de lege pentru acest lucru.

Anunțul lui Florin Roman: 

Grupul parlamentar PNL va depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituționalitatea alegerii domnului Florin Iordache, în fruntea Consiliului Legislativ. PNL are numărul necesar de semnături pentru atacul la CCR și dorim să venim în sprijinul colegilor de la USR, care nu au matematic numărul necesar de semnături. Nu am primit o solicitare scrisă sau verbală pentru semnături, motiv pentru care colegii juriști vor depune rapid sesizarea la CCR.

Florin Iordache, autorul infamei OUG 13, cea care a scos în stradă sute de mii de români dornici să apere democrația, nu are ce căuta în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Este de neacceptat ca în 2020 să avem într-o funcție atât de importantă o slugă a lui Dragnea, asta deși pesediștii susțin că s-au rupt de epoca Dragnea. Votul de ieri arată exact contrariul, arată chiar că cele mai nocive personaje din epoca Dragnea sunt promovate în funcții cheie în statul român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *