Skip to content
Politică

PNL anunță marea ”ciocnire” de la Cotroceni: ”profesorul de fizică” vs. ”scolarul șmecher”. Subiectul care îl va pune în dificultate pe Ponta

Liberalii anunță „marea ciocnire” care va avea loc la Cotroceni imediat după sărbătorile Pascale, atunci când partidele vor veni, chemate de președintele României, Klaus Iohannis, la negocieri.

Patru luni au avut la dispoziție partidele pentru a pune în aplicare planul discutat la Cotroceni privind solicitările justiției sau legislația electorală. În contextul ”salvării” lui Dan Șova de malaxorul DNA, afirmă liberalul Ovidiu Rațechi, PSD va veni cu temele nefăcute, având în vedere poziția social-democraților în cazul votului pentru arestarea și reținerea fostului ministru al Transporturilor.

Deputatul liberal Ovidiu Rațechi explică, într-un text publicat pe Adevarul, că planul președintelui Klaus Iohannis privind consultările de la Cotroceni vor fi un eșec din cauza PSD, care „nu a făcut nimic” după aproape luni în care a avut timp să își pună în aplicare reformele.

În ianuarie , partidele au venit la Cotroceni pentru a se poziţiona în raport cu două subiecte majore pentru viaţa politică românescă: legislaţia electorală şi relaţia partidelor cu lupta împotriva marii corupţii. În ambele dosare, acordul formal a fost unanim: toţi au spus că vor reforme imediate. Când se vor întoarce însă la Cotroceni, după aproape patru luni în care au avut timp să-şi pună în practică cele promise, partidele din coaliţia de stânga de la guvernare vor avea o mare şi stingheritoare problemă: n-au făcut nimic. Mai mult, au înregistrat regrese şi au consemnat răzgândiri bizare. Pe tema Justiţiei, de pildă, PSD s-a sucit concomitent cu Traian Băsescu. După ce în ianuarie, la Cotroceni, Ponta promitea acces neîngrădit al DNA la parlamentarii cu probleme penale, după ce – tot în ianuarie – Grupurile Parlamentare PSD votau entuziast pentru acceptarea tuturor solicitărilor Justiţiei vizând deputaţii sau senatorii, în martie-aprilie lucrurile s-au schimbat brutal. Salvarea lui Şova de către PSD în Senat a fost asumată deschis şi a fost punctul de plecare pentru o ofensivă PSD anti-DNA; au început să apară tot mai des în discursul pesedist formule precum „zornăitul cătuşelor”, „abuzurile DNA” sau iniţiative vocale pentru modificarea Codului Penal, a Codului de Procedură Penală şi a regulamentelor Parlamentului”, scrie deputatul

Totodată, spune Rațechi, legislația electorală este în impas, PSD blocând în continuare dreptul la vot al românilor din Diaspora.

„Legislaţia electorală este, la rândul ei, într-un impas. La şase luni de la episodul jalnic al votului din Diaspora, PSD continuă să tacă mâlc în privinţa votului prin corespondenţă, refuzând să se pronunţe articulat „pentru” sau „împotriva” proiectului propus de PNL. Din noiembrie până azi, Ponta a îngânat – după întrebări insistente din partea presei şi presiuni publice PNL – două-trei răspunsuri pe acest subiect: niciodată poziţia lui nu a fost stabilă, clară şi nu a oferit un orizont de aşteptare privind acţiunile PSD vizând votul la distanţă pentru Diaspora”, continuă liberalul.

Astfel, negocierile de la Cotroceni vor constitui momentul „decisiv de ciocnire” dintre Iohannis și Ponta.

„Cum va reuşi preşedintele, altfel profesor de fizică, să contracareze şi să modifice – cu duhul blândeţii – atitudinea de şcolar şmecher („Mă consult întotdeauna cu domnul preşedinte”) şi neserios a lui Ponta, care va veni cu temele nefăcute şi va explica demn că şi-a uitat caietul acasă – asta e marea provocare a primului său an de mandat”, mai scrie Raețchi, potrivit b1.ro.

2 comentarii la “PNL anunță marea ”ciocnire” de la Cotroceni: ”profesorul de fizică” vs. ”scolarul șmecher”. Subiectul care îl va pune în dificultate pe Ponta

  1. Acest nimeni reprezinta PNL-ul? Ati vazut ce pregatire are?. Ati vazut din curiozitate pe la ce partide a umblat?. Cunoasteti cite voturi a primit acest nimeni in diaspora?. Totusi internetul ne ofera multe informatii. Domnilor de la PS News va apreciezi foarte mult asa ca rugamintea mea este sa nu introduceti lumea in eroare cu opiniile unor deputati care nu au facut nimic in viata lor. Este mare pacat ca acest cit sa se ocupe de chistoace!
    Cu mult respect!

  2. Daca tot vorbim scolareste, intre un scolar smecher si unul prost, orice profesor, cat ar fi el de exigent sau ingaduitor, il prefera pe cel smecher. Fie si pentru ca smechereala poate fi tratata, dar prostia nu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *