Skip to content
Politică

PNL anunță o măsură INEDITĂ în cazul votului din Parlament pentru Vâlcov, Șova și Nicolescu

PNL va vota în favoarea cererilor DNA în cazul deputatului liberal Theodor Nicolescu şi senatorilor PSD Dan Şova şi Darius Vâlcov, a declarat prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu. Acesta precizează că votul parlamentarilor liberali va fi filmat şi pus pe site-ul formaţiunii, informează rfi.ro.

Teodor Atanasiu declară că „este o săptămână în care Partidul Naţional Liberal va arăta din nou că este de partea justiţiei. Vrem ca în această ţară să dispară aceste protecţii speciale pentru miniştrii parlamentari şi care nu pot fi anchetaţi sau arestaţi din acest motiv. Noi o să votăm pentru ridicarea imunităţii, respectiv pentru începerea urmăririi penale pentru toţi parlamentarii şi pentru domnul deputat şi pentru cei doi domni senatori”.

Liderul PNL anunţă că votul parlamentarilor liberali va fi la vedere: „Am discutat să vedem care este soluţia tehnică pe care o găsim pentru a filma votul parlamentarilor PNL şi a-l pune pe site-ul partidului, în aşa fel încât să nu mai avem discuţii ulterioare despre modul în care s-a votat (…). Grupurile parlamentare ale Partidului Naţional Liberal au hotărât să facă un vot la vedere, să arate bilele, ei să fie filmaţi în momentul în care votează şi apoi să punem pe site-ul partidului acest vot”.

PNL militează pentru eliminarea filtrului parlamentar în cazul miniştrilor senatori sau deputaţi. „Noi am discutat foarte clar, am spus că nu trebuie să mai existe această protecţie specială a miniştrilor care sunt parlamentari şi că trebuie să găsim o procedură mult mai facilă de începere a urmăririi penale, respectiv de arestare în cazul celor care sunt în Parlament şi de aceea va fi scoasă din Constituţie, la propunerea noastră, această protecţie”, spune Atanasiu.

1 comentariu la “PNL anunță o măsură INEDITĂ în cazul votului din Parlament pentru Vâlcov, Șova și Nicolescu

  1. Dar despre imunitatea presedintelui, nimic, nimic, domnule Atanasiu ??? Ca asta ne-a mancat ficatii in ultimii 10 ani ! Inteleg ca… ramane cum s-a stabilit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *