PSnews

Ultima Oră

PNL, apel de ULTIMĂ ORĂ pentru rezolvarea „crizei lemnelor de foc”

PNL
presalocala.com

Partidul Național Liberal (PNL) i-a solicitat, miercuri, Ministerului Mediului să reglementeze în regim de urgență posibilitatea cetățenilor de a cumpăra lemne de foc, fără intermediari. Prin această decizie, Romsilva ar deveni  „furnizor de ultimă instanţă”, conform agerpres.ro

Liberalii susțin necesitatea unui act normativ care să îndrume micii propietari de păduri, astfel încât să se realizeze un echilibru între cerere și ofertă pe piața lemnului de foc.

„Este necesar un act normativ prin care să fie sprijiniţi şi îndrumaţi, de către Direcţiile Silvice şi Romsilva, micii proprietari de păduri care vor să pună pe piaţă lemne de foc, pentru a restabili echilibrul între cerere şi ofertă şi pentru a ajuta la reconfigurarea pieţei lemnului de foc„, a precizat PNL.

PNL a mai adăugat că, prin această propunere, vor să remedieze decizia luată de Guvernul condus de Victor Ponta, prin care populației i s-a luat dreptul de a cumpăra direct lemne de foc pentru iernile geroase din România.

„Ceea ce a generat această situaţie este decizia Guvernului condus de Victor Ponta, care a stabilit faptul că lemnul de foc poate fi achiziţionat doar prin intermediari, iar persoanelor fizice li s-a luat dreptul de a cumpăra direct lemn de foc”, au afirmat  liberalii.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi