Skip to content
Politică

PNL Arad îl susține pe Nicolae Ciucă la șefia PNL. Falcă: Suntem de acord să avem Congres pe 10 aprilie. Premierul a câștigat o mare încredere la nivel național

Inquam Photos / Octav Ganea

În exclusivitate pentru PS News, europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă (PNL, PPE) a declarat că PNL Arad, organizație pe care o conduce, a fost de acord să se convoace Consiliul Național de Coordonare, duminică, și să se realizeze un Congres în 10 aprilie, pentru alegerea unui nou președinte al formațiunii politice. Liderul PNL Arad a susținut că premierul României, Nicolae Ciucă, „a câștigat o mare încredere la nivel național și, evident, poate să conducă PNL și să aibă sprijin total în ceea ce înseamnă coordonarea activității guvernamentale”.

„PNL Arad a fost de acord să se convoace Consiliul Național de Coordonare duminică și să realizăm un Congres în 10 aprilie. Noi credem că premierul României a câștigat o mare încredere la nivel național și, evident, poate să conducă PNL și să aibă sprijin total în ceea ce înseamnă coordonarea activității guvernamentale. La această întrebare, răspunsul o să îl aibă domnul Cîțu în privat (n.r – întrebat de ce nu mai poate conduce Florin Cîțu PNL în continuare), a declarat europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă.

PS News a scris joi despre faptul că zeci de organizații liberale se pregătesc să îi ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea Partidului Național Liberal (PNL). Liderii liberali au pregătit și o strategie în cazul în care acesta va refuza să demisioneze: vor cere convocarea Biroului Național și declanșarea procedurii de organizare a unui Congres Extraordinar la care să fie aleasă o nouă echipă condusă de Nicolae Ciucă și Lucian Bode. Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea organizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar.

Și președintele Klaus Iohannis este de acord cu schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL, au precizat surse liberale pentru PS News. Șeful statului l-a susținut pe Florin Cîțu la Congresul de anul trecut, dar are și o relație foarte bună cu premierul Nicolae Ciucă.

DETALII AICI: Iohannis, de acord cu schimbarea lui Cîțu din fruntea PNL. Zeci de organizații liberale îl vor pe Nicolae Ciucă lider PNL, iar pe Lucian Bode secretar general

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *