PNL Argeş: Exclus din PSD pentru fapte penale, Mihai Georgescu este candidatul lui Ion Mînzînă la primăria Călineşti

Sursă foto: PNL Argeş

Liberalii din Argeş îi acuză pe social-democraţi şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş Ion Mînzînă de ipocrizie şi o „atitudine sfidătoare faţă de cetăţeni” pentru susţinerea lui Mihai Georgescu, „exclus din PSD pentru fapte penale”, pentru un nou mandat la Primăria Călineşti. „Primarul cu dosar penal pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, condamnat pentru evaziune şi falsificare de băuri, închis pentru câţiva ani este susţinut cu hotărâre de Ion Mînzînă să candideze pentru un nou mandat la Călineşti”, mai spun reprezentanţii PNL Argeş.

„Dacă treceţi prin Călineşti o să vedeţi imaginea unui preşedinte de Consiliu Judeţean care apare pe bannere şi afişe, la braţ, alături de un condamnat. Mihai Georgescu, primarul cu dosar penal pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, condamnat pentru evaziune şi falsificare de băuri, închis pentru câţiva ani este susţinut cu hotărâre de Ion Mînzînă să candideze pentru un nou mandat la Călineşti. Asta după ce l-a exlus din partid! În ce fel de ţară trăim, îţi vine să te întrebi?”, arată comunicatul de presă al PNL Argeş.

În anul 2010, Mihai Georgescu, la vremea respectivă unul dintre liderii PRM Argeş, coleg cu Ion Mînzînă în acelaşi partid, a fost judecat şi condamnat pentru falsificarea şi comercializare de băuturi alcoolice contrafăcute şi interzise consumului. Se întâmpla după ce, poliţiştii şi Garda Financiară descoperiseră în curtea vărului său o adevărată fabrică de băuturi alcoolice contrafăcute.

Conform sursei citate, în anul 2022, Mihai Georgescu este acuzat că în perioada octombrie 2021 – mai 2022 a pretins favoruri sexuale unei angajate din primărie pentru a o muta pe altă funcţie. Scandalul a ieşit la iveală în iunie 2022, când tânăra a făcut publică o înregistrare cu faptele acestuia.

„De altfel, înainte de a-l găsi pe Mihai Georgescu pe buletinul de vot, acum îl puteţi găsi şi în registrul agresorilor sexuali, acolo unde sunt trecuţi şi cei împotriva cărora s-a pus în mişcare acţiunea penală, chiar dacă nu au încă o condamnare. Primarul a fost exclus din PSD pe 28 iunie 2022, iar procurorii au deschis o anchetă şi l-au trimis în judecată pe Mihai Georgescu”, mai indică sursa menţionată.

Acum, în 2024 acelaşi Mihai Georgescu este suţinut să candideze la primăria Călineşti de cel care l-a exclus din partid în urmă cu doi ani pentru faptele de mai sus.

Liberalii din Argeş consideră că este „o atitudine sfidătoare faţă de cetăţeni” şi „total ipocrită din partea PSD Argeş şi a lui Ion Mînzînă” dacă promovează în funcţii de demnitate publică oameni cu un astfel de trecut şi cu un comportament social îndoielnic.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL