Skip to content
Politică

PNL, asalt la Robert Negoiţă. Primarul, acuzat că a plătit o sumă colosală pentru un patinoar inutil

PNL dă asaltul la Robert Negoiţă. Primarul PSD al Sectorului 3 este acuzat că a plătit o sumă colosală pentru un patinoar inutil.

Într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro, Florin-Ştefan Vasile (candidatul PNL la Primăria Sectorului 3) susţine că Robert Negoiță a plătit 165.006 de lei către „clientul politic” SC Geva Construct Ambient SRL, reprezentând contravaloarea serviciilor de ”Închiriere patinoar pentru sărbătorile de iarnă”, deși primăria deținea un patinoar în stare buna de funcționare.

„Primăria sectorului 3 a încheiat în 04.12.2013 contractul nr.12174/04.12.2013 având ca obiect «serviciul de închiriere patinoar pentru sărbătorile de iarnă în zona terenului mare de sport din Parcul Al.I Cuza» pentru o perioadă de două luni.

Mai mult decât atât, Robert Negoiță a încheiat și plătit încă un contract, respectiv «servicii de întreținere, execuție platformă intrare și aducere la starea inițială a terenului la patinoar», pentru același patinoar montat în Parcul Al. I.Cuza, de data aceasta cu firma SC PAFS SRL, cu o valoare de 84.816 lei.

Practic, Robert Negoiță a plătit în mod nejustitifact suma de 165.006 lei către SC Geva Construct Ambient SRL, deoarece patinoarul exista deja în inventarul Direcției Parcuri, predat concesionarului SC Criss Garden SRL.

Robert Negoiță trebuia doar să plătească cel mult serviciile de întreținere și montare a patinoarului existent în patrimoniul Primăriei Sectorului 3.

Direcția Parcuri (Silviu Popa), Direcția Investiții și Achiziții (Irina Soroceanu), Direcția Economică (Octavian Ghețu) și Direcția Juridică (Pencea Florentina) din cadrul Primăriei sectorului 3 au girat această pagubă bugetului public, iar Curtea de Conturi a constat aceast aspect, menționând acest abuz administrativ în ultimul Raport public: «utilizarea neeconomică a sumei de 165 mii lei prin plata unor servicii de „închiriere patinoar pentru sărbătorile de iarnă” către S.C. Geva Construct Ambient SRL».

Condamn această iresponsabilitate a lui Robert Negoiță cu privire la justețea cheltuirii banului public și consider că rapoartele detaliate ale Curții de Conturi cu privire la activitatea Primăriei sectorului 3 din perioada 2012-2016 ar trebui fie aduse în atenția opiniei publice astfel încât locuitorii sectorului 3 să cunoască dimensiunea fraudelor și ilegalităților comise de actualul primar”, mai scrie PNL-istul Florin Vasile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *