Skip to content
Politică

PNL atacă la CCR regulamentul Camerei Deputaților. Miza: dosarul în care Dragnea a fost condamnat în primă instanță

psnews.ro

Conducerea PNL a contestat la Curtea Constituţională regulamentul Camerei Deputaţilor, în ceea ce priveşte delegarea de atribuţii. Aceasta după ce Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a cerut Curţii Constituţionale să constate un conflict între Parlament şi instanţa supremă, în timp ce-i ținea locul lui Liviu Dragnea. Tema: deciziile în dosare de corupţie nu sunt date de completuri de 3 judecători specializate în astfel de infracţiuni.

O soluţie favorabilă ar anula condamnarea de 3 ani şi jumătate pe care a primit-o pe Liviu Dragnea pe fond, în dosarul angajărilor fictive la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorrman.

Președintele Camerei Deputaților nu poate să delege atribuții ale președintelui prevăzute de Constituție către vicepreședinte. Tocmai din acest motiv am solicitat CCR să amâne analiza conflictului juridic de natură constituțională provocat de Florin Iordache în numele inculpatului Liviu Dragnea până la judecarea pe fond a sesizării noastre”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

Practic, Iordache susţine că la ICCJ nu există un complet de trei judecători specializat în judecarea infracţiunilor de corupţie, scrie digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *