Skip to content
Politică

PNL atacă OUG 114. Ionel Dancă: Zilele ei sunt numărate

Ordonanţa de urgenţă nr.114 va intra de săptămâna viitoare în dezbaterea Camerei Deputaţilor, iar PNL pregăteşte atacul pentru a respinge această măsură promovată de Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici şi a înceta efectele ei asupra economiei româneşti.

Prin vocea purtătorului de cuvânt Ionel Dancă, PNL anunţă că va reprezenta, în cadrul dezbaterilor, interesele grupurilor profesionale și asociațiilor patronale care solicită abrogarea prevederilor din OUG 114.

Mai mult, Ionel Dancă anunţă că, în paralel cu dezbaterilor, PNL va cere şi demisia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, cât şi demersuri la Senat pentru cei care se fac vinovaţi de adoptarea OUG 114.

Redăm mai jos integral postarea lui Ionel Dancă:

Zilele pentru OUG 114 sunt numărate, la fel și pentru ticăloșii din PSD și ALDE care care vor să distrugă economia „cu cifrele pe masa”.

Săptămâna viitoare, OUG 114 intră la dezbateri în Camera Deputaților și tot la Camera Deputaților va fi dezbătută Moțiunea pentru demiterea ministrului Teodorovici.

Practic, urmează asaltul final la Ordonanța 114 în Parlament într-o luptă pe care Partidul Național Liberal o duce încă din primele zile după ce a fost adoptată până când va fi abrogată.

Mai întâi, Avocatul Poporului a fost surd la solicitarea PNL de sesizare a OUG 114 la Curtea Constituțională, deși motive de încălcare gravă a Constituției sunt nenumărate.

Apoi, pe când mulți încă mai erau în vacanțe, PNL a strâns semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru abrogarea OUG 114 și pentru adoptarea bugetului pentru 2019. Însă, Dragnea și Tăriceanu nici n-au vrut să audă să-și întrerupă vacanțele lor exotice.

Și, tot ei, Dragnea și Tăriceanu, au lăsat ordonanța să treacă tacit la Senat fără dezbateri și fără posibilitatea de depunere de amendamente. Practic, pentru OUG 114, Dragnea și Tăriceanu au desființat Senatul României.

În fața blocajului total pentru orice fel de dezbateri din partea Guvernului, Partidul Național Liberal a informat Comisia Europeană cu privire la efectele nocive pentru economie ale OUG 114 care a fost adoptată cu încălcarea tratatelor europene.

În același timp, grupul parlamentar PNL a chemat-o pe Viorica Dăncilă la Ora Guvernului de la Camera Deputaților pentru a da explicații cu privire la OUG 114 însă nu a facut decât ceea ce ne-a obișnuit, a citit niște prostii de pe ”hârtiuță”.

De luni, însă, gata! OUG114 intră la dezbateri în Camera Deputaților, care este camera decizională, și dezbaterile pe fondul acestor măsuri anti-economice nu mai pot fi evitate.

În aceste dezabateri, Partidul Național Liberal va reprezenta interesele tuturor grupurilor profesionale și asociațiilor patronale care solicită abrogarea prevederilor din OUG 114 care le bagă afacerile în pământ.

Concomitent cu dezbaterile din comisii pe OUG 114, vom cere demiterea ministrului Teodorovici prin susținerea Moțiunii inițiată împotriva lui la Camera Deputaților și vom iniția alte demersuri parlamentare similare la Senat pentru cei care se fac vinovați de adoptarea OUG 114.

Urmează așadar o săptămână decisivă pentru economia României în care contează poziția fiecărui parlamentar față de măsurile dezastruoase din OUG 114. Partidul Național Liberal cheamă alături în această luptă pe toți parlamentarii nesupuși lui Dragnea, Vâlcov și Tăriceanu pentru a opri OUG 114.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *