Skip to content
Politică

PNL București a ajuns ”de tot râsul”, susține Silviu Mănăstire: Useriștii mulg Capitala din toate pozițiile, iar marele PNL le ține lumânarea!

Jurnalistul Silviu Mănăstire critică lipsa de reacție a organizației PNL București, care se lasă dominată de partenerii de coaliție de la USR PLUS. Jurnalistul face referire la fostul șef SIE, Claudiu Săftoiu, care se plânge public că viceprimarul liberal de la Sectorul 2 a fost lăsat fără atribuții de către edilul USR PLUS.

”Umiliți zi de zi de către useriști, liberalii din București au ajuns de tot râsul. Claudiu Săftoiu, dihai fost șef SIE, se smiorcăie ca un adolescent că rotofeiul Mihaiu, primar la sectorul 2, i-a tăiat toate atribuțiile viceprimarului PNL. L-a lăsat martor la căratul apei. Mihaiu a girat creșterea îndemnizațiilor propriilor consilieri la 3000 de euroi pe lună!!! Useriștii mulg Bucureștiul din toate pozițiile, iar marele PNL le ține lumânarea!”, scrie jurnalistul pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”.

Claudiu Săftoiu, prim-vicepreședintele PNL Sector 2, a făcut o serie de acuzații grave la adresa USR PLUS, declarând că unii consilieri ai primarului USR Radu Mihaiu au ajuns la salarii de 14.000 de lei pe lună.

Noi am renunțat la un viceprimar, pentru ca cei de la USR PLUS să își poată mulțumi propria alianța internă, cu o funcție ca aceasta. Toată ordinea de zi pe care o propune, lună de lună, primarul USR, a fost una pe care noi am încercat, întotdeauna, să o analizăm și, chiar dacă de multe ori a trebuit să trecem cu vederea unele lucruri, am înțeles că trebuie să menținem această alianța și să votăm așa cum am stabilit în cadrul acestui parteneriat”, a precizat Claudiu Săftoiu.

Ceea ce am aflat din presă, retragerea delegării de competențe a vice primarului PNL, ne-a surprins și ne-a întristat. Noi suntem cei care i-am cerut domnului primar a fost să mai aibă puțină răbdare. Să vină cu o organigramă care să fie discutată, pe fiecare căsuța, compartiment, serviciu. Ar fi fost un gest iresponsabil, din partea PNL, să voteze această organigramă în condițiile în care a fost atât de puțin dezbătută.

S-a mai pus pe ordinea de zi o majorare a salariilor consilierilor și auditorilor, fără consultarea partenerului social a sindicatului din primărie. A fost doar consultat.

Am aflat că sunt consilieri ai primarului, fără studii de specialitate, care ridică peste 8.000 de lei pe lună și care și-au propus singuri majorări, la peste 14.000 de lei pe lună. Când auzi de astfel de sume, în sectorul de stat, te apucă amețeală. Astfel de salarii sunt prohibitive în sectorul privat”, a completat liberalul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *