Skip to content
Politică

PNL București dorește dizolvarea în instanță a companiilor municipale

adevarul.ro

Liberalii din Bucureşti vor cere în instanţă dizolvarea companiilor municipale înfiinţate de Primăria Capitalei, după ce primarul general Gabriela Firea a anunţat că acestea îşi vor continua activitatea. Demersul este iniţiat de cei patru candidaţi înscrişi în cursa internă din PNL pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei.

Vom introduce o acţiune în instanţă pentru dizolvarea celor douăzeci de companii declarate ilegale de Curtea de Apel Bucureşti. Este o acţiune a candidaţilor PNL înscrişi în competiţia internă pentru Primăria Generală”, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, citat de News.ro.

Demersul este initiat de Ionel Dancă, de senatorul Florin Cîţu, de consilierul general Ciprian Ciucu şi de Gabriel Dumitraşcu, cei patru candidaâi din cursa internă din PNL.

Dancă a precizat că vor fi sprijiniţi de preşedintele Comisiei juridice a PNL Bucureşti, Cristian Băcanu.

Băcanu a explicat, în conferinţa de presă, că simpla anulare a hotărârilor prin care au fost înfiinţate companiile municipale nu duce la dizolvarea acestora şi nici la revenirea la bugetul Primăriei Capitalei a circa 600 de milioane de euro, bani transferaţi către societăţile respective.

Băcanu a afirmat că cererea de chemare în judecată va fi depusă la Tribunalul Bucureşti şi se va solicita anularea actelor de constituire a societăţilor şi dizolvarea acestora.

În plus, liberalii au precizat că şi consilierii generali ai PNL vor solicita în Consiliul General al Municipiului Bucureşti dizolvarea societăţilor.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti, în anul 2017. Decizia instanţei este definitivă.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că, prin înfiinţarea companiilor municipale, s-a dorit ”stârpirea mafiei din Capitală”, ea anunţând că aşteaptă motivarea instanţei. Firea susţine că nu vor fi desfiinţate societăţile, pentru că au activitate, şi precizează că vor fi folosite toate căile de atac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *