PNL Bucureşti: Nicuşor Dan blochează Bucureştiul

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

PNL Bucureşti transmite, miercuri, că primarul Nicuşor Dan blochează Bucureştiul, iar faptul că nu vom avea un buget aprobat este integral răspunderea ”primarului iresponsabil care nu a bugetat costurile necesare pentru funcţionarea transportului public şi a termoficării”. Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, anunţă că grupul consilierilor generali ai Partidului Naţional Liberal va face astăzi în şedinţa de Consiliu General al Municipiului Bucureşti un amendament pentru alocarea a peste 1 miliard de lei pentru termoficare şi transport public.

“ALERTĂ: Nicuşor Dan blochează Bucureştiul. Faptul că nu vom avea un buget aprobat este integral răspunderea primarului iresponsabil care nu a bugetat costurile necesare pentru funcţionarea transportului public şi a termoficării! Consilierii Generali PNL vor prezenta în şedinţa de consiliu general de azi un amendament adus bugetului Municipiului Bucureşti. Partidul Naţional Liberal a urmărit astfel să asigure funcţionarea Primăriei Generale în perioada următoare, prin alocarea corectă a banilor către servicii publice esenţiale”, arată PNL Bucureşti într-o postare.
Liberalii afirmă că ”toate ajustările propuse bugetului s-au raportat la analiza execuţiei bugetare pe ultimii 3 ani, la cheltuielile operaţionale care au rămas aproximativ constante, dar şi la investiţiile care au stagnat”.
Sebastian Burduja, Preşedinte PNL Bucureşti, transmite că ”Bucureştiul este blocat şi este pe cale să nu aibă buget pentru 2024, din cauza iresponsabilităţii lui Nicuşor Dan”.
”Lipseşte un „mizilic” de un miliard de lei din bugetul Primăriei Generale, după cum recunoaşte chiar Nicuşor Dan. Sunt banii necesari pentru funcţionarea de bază a celor două servicii publice esenţiale pentru bucureşteni: termoficarea şi transportul public. În schimb, Nicuşor Dan a găsit bani pentru evenimente „de campanie”, pentru cimitire şi „pomeni electorale”. Nu putem gira un asemenea abuz. Grupul consilierilor generali ai Partidului Naţional Liberal va face astăzi în şedinţa de Consiliu General al Municipiului Bucureşti un amendament pentru alocarea a peste 1 miliard de lei pentru termoficare şi transport public. Menţionăm că am bugetat strict la nivelul execuţiei din anul 2023, cu mult sub solicitările Termoenergetica şi STB. Pur şi simplu este inacceptabil ca bugetul Primăriei Generale să nu includă aceste sume”, anunţă Burduja.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: