Skip to content
" "
București Politică

PNL București se mobilizează: invită guvernanții și partidele la o dezbatere pe tema Centurii Capitalei

http://inquamphotos.com
" "

PNL București invită toate forțele politice, societatea civilă, primarul Capitalei, reprezentanții Guvernului și pe comisarul european Corina Crețu la o consultare publică pe tema Centurii Capitalei.

În contradicție cu campania Primarului general: Bucureștiul pomenilor, prin intermediul căreia, cu tot felul de soluții și pseudo-soluții, încearcă să cumpere bunăvoința bucureștenilor, cu tot felul de vouchere, de cadouri, de spectacole, cu tot felul de idei care mai de care mai populiste, PNL București vine cu un proiect foarte serios, cu 7 priorități majore care să ajute cu adevărat la Deblocarea Bucureștiului. Aceste priorități sunt: finalizarea Centurii care cade în sarcina Executivului și trebuie pusă mai multă presiune pe Guvern să ia în serios acest proiect; finalizarea lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, care pare deja o poveste fără sfârșit; a treia prioritate este finalizarea lucrărilor de infrastructură: inelul principal, inelul median, dar și acele lucrări tergiversate, dar care sunt absolut necesare, precum: Pasajul Ciurel, Prelungirea Ghencea, Prelungirea Fabrica de Glucoză. A patra prioritate este finalizarea proiectului de management al traficului și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă la toate intersecțiile din București. A cincea: modernizarea RATB (STB). Sigur că s-a făcut un pas, dar nu este suficient. Avem nevoie de tramvaie noi, de mijloace de transport ecologice. Avem nevoie ca RATB (STB) să aibă la dispoziție mijloace de transport cu adevărat moderne și atractive pentru bucureșteni. A șasea prioritate este construirea de parcări gratuite la intrarea în oraș. Și, nu în ultimul rând, încurajarea transportului alternativ în București, prin construirea de piste de biciclete, care să își dovedească utilitatea, fără să încurce traficul. În acest fel vom reduce poluarea, vom promova sănătatea și vom decongestiona traficul”, a declarat Cristian Bușoi.

Mai mult, Alexandru Nazare prim-vicepreședinte PNL București a ținut să sublinieze că ”scopul consultării este să prezentam public stadiul actualului proiect de Centură a Capitalei și un grafic de aprobare a finanțării, de finalizare a procedurilor de achiziție și a lucrărilor de construcție”.

PNL București pune înainte de interesele de partid, interesele Bucureștiului! Ca atare, invită într-o consultare publică pe tema Centurii Capitalei, la data de 15 noiembrie anul curent, la Parlament, pe: comisarul european Corina Crețu, primarul general Gabriela Firea, miniștii transporturilor și fondurilor europene Lucian Sova și Rovana Plumb, reprezentanții partidelor reprezentate în Consiliul General, reprezentanții societății civile și ai asociațiilor patronale din transporturi, experții Jaspers (Asistenţă comună pentru sprijinirea proiectelor în regiunile europene) și reprezentanța Comisiei Europene la București. În acest moment avem o serie de monologuri pe infrastructură. Convingerea noastră este ca avem nevoie de dialog, pentru ca proiectele majore de infrastructură nu se realizează într-un mandat și au nevoie de sprijinul unanim al tuturor forțelor politice. Scopul consultării este să prezentam public stadiul actualului proiect de Centură a Capitalei și un grafic de aprobare a finanțării, de finalizare a procedurilor de achiziție și a lucrărilor de construcție. Odată stabilite aceste lucruri chemăm toate forțele politice din Consiliul General al Primăriei Capitalei să susțină necondiționat acest proiect în interesul bucureștenilor”, a declarat Alexandru Nazare prim-vicepreședinte PNL București.

Prin campania Deblocăm Bucureștiul, PNL încearcă să arate încă o dată că are soluții pentru marile probleme ale Bucureștiului, să își întărească și mai mult prezența în București, dar și poziția de principal lider al opoziției.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *