Skip to content
Politică

PNL București va avea un președinte interimar. Cine îi va lua locul lui Cristian Bușoi

psnews.ro

UPDATE 12:37

Violeta Alexandru a fost aleasă de Biroul Executiv în funcţia de preşedinte interimar al PNL Bucureşti cu 21 de voturi ”pentru”, 2 voturi ”împotrivă” şi 2 abţineri.

Decizia BEX va trebui confirmată de Biroul Politic Naţional al PNL, cu două treimi din voturi. Rareş Bogdan nu a mai intrat în competiţie şi nu a mai fost propus.

————————————————–

Schimbări de ultimă oră la vârful conducerii PNL București. Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că în locul lui Cristian Bușoi va veni interimar la conducerea PNL București Violeta Alexandru.

Una din cele mai cunoscute activiste din societatea civilă, Violeta Alexandru și-a început cariera în politică din 2015, când a devenit membru al guvernului tehnocrat Cioloș, deținând portofoliul de ministru pentru consultare publică și dialog civic.

În martie 2018, ea s-a despărțit de parcursul politic al lui Cioloș, când acesta a anunțat că va forma un partid.

Ea este consiliera lui Ludovic Orban pentru „buna guvernare“. Înainte de a fi ministru, ea a ocupat poziția de director al ONG-ului Institutul pentru Politici Publice (IPP).

IPP este unul dintre cele mai active ONG-uri ce militează pentru creșterea calității proceselor de elaborare a politicilor publice în România.

Violeta Alexandru are 44 de ani și a absolvit Facultatea de Științe Politice a Universității din București. Potrivit Violetei Alexandru, cea mai mare realizare în perioada în care a fost ministru în cabinetul Cioloș a fost „nivelul transparenţei şedinţelor de Guvern“.

Inquam Photos / George Calin

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *