PNL cere intervenția DNA în cazul propunerii lui Dragnea privind migrația primarilor

Vicepreşedintele PNL, cel care coordonează și filiala liberalilor din județul Vâlcea, Cristian Buican, face o solicitare publică către DNA să se autosesizeze în cazul în care PSD ar continua demersurile în privinţa ordonanţei de urgenţă care să ”permită migraţia politică a primarilor”.

”Declaraţiile lui Liviu Dragnea, conform cărora PSD pregăteşte o ordonanţă prin care doresc să permită migraţia politică a aleşilor locali, este o nouă manevră ocultă marca PSD. Pe lângă faptul că acest demers este în totală contradicţie cu ceea ce susţineau când erau în opoziţie privind limitarea migraţiei politice, o astfel de ordonanţă ar demonstra disperarea lui Victor Ponta, care şi-a dat seama că va pierde alegerile prezidenţiale şi că viitorul preşedinte al României va fi domnul Klaus Iohannis.

Ţinând cont că ei doresc să legalizeze o formă de şantaj cu fondurile publice, eu le recomand prieteneşte lui Liviu Dragnea şi altora de la PSD două lucruri: realizarea legilor atunci când eşti la putere ca şi cum ai fi în opoziţie şi, parafrazând un alt personaj de tristă amintire, ‘de ce le este frică nu vor scăpa’: de DNA” a declarat marţi, pentru agerpres.ro, Cristian Buican.


”În opinia noastră, reprezentanţii PSD doresc legalizarea unei forme de şantaj la adresa primarilor, cărora li s-a transmis deja că fondurile guvernamentale vor fi distribuite doar pe criterii politice. Chiar dacă şi în prezent fondurile guvernamentale sunt distribuite pe criterii politice, cel mai recent şi elocvent exemplu fiind repartizarea a peste 80% din microbuzele şcolare către localităţi cu primari PSD.

Liviu Dragnea doreşte ca toate fondurile publice să fie distribuite reprezentanţilor PSD, pentru a intra ulterior sub controlul camarilei sale financiare. Adoptarea unei ordonanţe de urgenţă prin care aleşii locali ar putea să îşi schimbe partidul din partea căruia au candidat în alegeri reprezintă legalizarea unei forme de şantaj, obiectul acestui delict fiind fondurile publice”, a susţinut deputatul Cristian Buican.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: