Skip to content
Politică

PNL cere PSD să „renunțe la planul său de desființare a justiției independente”

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal Cătălin Predoiu a susținut luni, într-o conferință de presă organizată la sediul central al partidului, o declarație cu privire la două subiecte discutate în ședința Comisiei de unificare a Partidului Național Liberal: combaterea planului Partidului Social Democrat de anihilare a justiției independente și vizita inoportună a premierului Victor Ponta la Baku.

Redăm mai jos declarațiile lui Cătălin Predoiu:

Partidul Național Liberal cere Partidului Social Democrat să renunțe la planul său de desființare a justiției independente. Un pas important în planul PSD pentru anihilarea independenței justiției și a combaterii corupției este modificarea masivă, împotriva independenței justiției, a legilor penale.
Cele 22 de modificări propuse de Partidul Social Democrat nu au alt scop decât să oprească reformele pornite în justiție și lupta anticorupție. Nu întâmplător este faptul că, astăzi, Consiliul Superior al Magistraturii a emis un aviz negativ cu privire la toate cele 22 de modificări. Față de această poziție a Consiliului Superior al Magistraturii, reiterăm cerința noastră către Partidul Social Democrat și coaliția majoritară să oprească modificarea legilor penale (…) să oprească orice efort care vizează slăbirea independenței justiției.
Aceste modificări propuse de Partidul Social Democrat sunt în contradicție și cu Mecanismul de Cooperare și Verificare pe justiție și reprezintă un mesaj de descurajare a magistraților și de sfidare a opiniei publice. De aceea, considerăm că este un pericol, atât pentru puterea judecătorească, cât și pentru democratizarea societății românești, modificarea pe furiș a legilor penale împotriva avizului Consiliului Superior al Magistraturii. Nu în ultimul rând, scopul acestor modificări este să compromită anchete aflate în curs, dosare în curs de derulare, prin eventuale dezincriminări. Persoane vizate cu această protecție sunt lideri ai Partidului Social Democrat, în special dl Victor Ponta și Dan Șova.
Al doilea subiect este legat de excursia diplomatică a premierului la Baku. Această deplasare, în condițiile în care toți liderii europeni au refuzat participarea la eveniment, ridică mari semne de întrebare cu privire la planurile ascunse ale premierului Ponta în ceea ce privește politica externă.
Dorim să-i reamintim premierului că nu este titularul și depozitarul politicii externe. Politica externă a României este condusă de președinte. Îi cerem premierului să consulte președintele ori de câte ori mai are inițiative diplomatice, cu atât mai mult cu cât recentele sale inițiative pun sub semn de întrebare orientarea politicii externe la nivelul Guvernului.
Această vizită, organizată în răspărul politicii externe românești este o nouă probă de iresponsabilitate, de lipsă de maturitate politică și diplomatică a premierului și, nu în ultimul rând, o aroganță în linia celor cu care ne-am obișnuit. Este vorba despre o adevărată cerșeală diplomatică în scop de protecție personală.
Domnul Ponta nu va reuși în acest demers de a obține protecție din partea unuia sau altuia dintre liderii estici. În schimb, ceea ce poate reuși este să știrbească credibilitatea politicii externe a țării noastre. Îi cerem să oprească aceste demersuri.”, se arată în comunicatul de presă al PNL remis PSnews.ro

3 comentarii la “PNL cere PSD să „renunțe la planul său de desființare a justiției independente”

  1. Justitia care „salta” la comanda si care face politie politica nu este independenta ci este profund corupta… Secu’ 1989 + inchizitie + Nazism = Love…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *