Skip to content
Politică

PNL cere sesiune extraordinară la finalul lui august. Cele 5 urgente pe care liberalii le vor pe ordinea de zi

Inquam Photos / Octav Ganea

PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 august, a declarat prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan, precizând că este „imperativ să fie clarificat statutul unor proiecte aflate în Parlamentul României, dar care au fost vehement ignorate de majoritatea toxică PSD-ALDE”, scrie hotnews.ro.

Turcan a precizat că PNL solicită introducerea pe ordinea de zi a cinci proiecte:

  • Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr alarmant de 19.000 de infractori au ieșit din închisorile României.
  • Desființarea secției speciale de investigare a magistraților. Această secție este doar un mijloc politic prin care actuala coaliție de guvernare încearcă să politizeze și să subjuge justiția, afectând astfel independența actului de justiție.
  • Abrogarea Ordonanței 51/2019 care scoate transportul rutier interjudețean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanță a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt și trebuie să rămână în continuare servicii publice.
  • Respingerea OUG 114 – Ordonanța lăcomiei PSD- ADLE care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populația, care a blocat creditarea și a sărăcit investitorii.
  • Respingerea Legii privind amnistia și grațierea, ascunsă la Comisia Juridică și care poate oricând sa lovească din nou, în favoarea infractorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *