Skip to content
Politică

PNL, corigent la istorie: ilustrează Centenarul cu soldați americani din Al Doilea Război Mondial FOTO

botosaneanul.ro

Oricât s-ar mândri Partidul Național Liberal cu bogatul său trecut și – desigur – cu tradiția brătienistă, iată că același PNL a avut zilele trecute un moment în care s-a făcut de rușine la capitolul „Istorie”.

O postare a apărut în numeroase cronologii de Facebook marți și miercuri, ca urmare a sponsorizării ei de către partidul lui Ludovic Orban. Mesajul este unul acuzator la adresa lui Darius Vâlcov, fost ministru al Bugetului, creatorul programului de guvernare al PSD și condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru presupuse fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani.

„În mintea lui Vâlcov, 580.000 de eroi s-au sacrificat în urmă cu 100 de ani pentru ca el să îi «onoreze», astăzi, cu amnistierea şi graţierea penalilor.

#RuşineSăVăFie, au scris liberalii în descrierea postării.

În continuare, PNL-iștii au atașat o imagine care conține declarația lui Vâlcov de zilele trecute legate de „momentul zero” necesar în anul Centenarului: „Un moment zero în anul Centenar ar fi un moment bun pentru toată lumea”.

„335.000 de soldați români s-au sacrificat pentru idealul României Mari. 580.000 de români, soldați și civili, și-au pierdut viața pentru o Românie unită și liberă. Pe toți acești eroi, condamnatul Vâlcov propune să îi «cinstim» cu amnistierea penalilor”, continuă oamenii lui Ludovic Orban în imaginea amintită.

Iar partea tragicomică abia acum vine: după cum puteți vedea în fotografia de mai jos, biroul de presă al PNL a inserat două poze alb-negru: una cu niște soldați dând asaltul, iar cealaltă cu trei pușcăriași fugind pe un câmp. Aceștia din urmă nu sunt altceva decât niște actori din filmul „O Brother, Where Art Thou?”, în timp ce militarii sunt luați de pe afișul serialului „The Pacific” – o producție care omagiază eforturile pușcașilor marini (US Marine Corps – USMC) din Al Doilea Război Mondial; mai precis, din bătăliile americanilor contra japonezilor, desfășurate în Oceanul Pacific, în perioada 1941-1945. Deci nici pomeneală de Centenarul Marii Uniri din 1918!

În plus, în mâinile primului soldat de la stânga la dreapta poate fi recunoscută pușca M1 Garand, în timp ce colegul de lângă el ține o carabină M1 – arme introduse în uzul armatei americane în 1936, respectiv în 1942.

Așadar poate că acum, în 2018, Centenarul Marii Uniri ar fi un „moment zero”, un moment bun pentru toată lumea să citească un pic de istorie – măcar cât să nu confunde Primul Război Mondial cu Al Doilea.

 

sursa: topesnews.info

sursa: imdb.com

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *