Skip to content
Puterea Știrilor Video

PNL, cu cărțile pe masă: E posibil să fie o majoritate care să voteze Guvernul Cîțu

Inquam Photos / George Calin

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, Dan Cristian Popescu, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) la Primăria Sectorului 2, a declarat că „speră” ca toți parlamentarii PNL să voteze „pentru” învestirea Guvernului Cîțu.

Mai mult: potrivit liberalului, „este posibil ca această criză (n.r- coronavirus) să lase la o parte anumite patimi politice și mai mulți parlamentari să prefere stabilitatea în pofida luptei politice. este posibil să fie o majoritate care să voteze Guvernul Cîțu”.

„Partidul național Liberal (PNL) va încerca să obțină o majoritate parlamentară la votul de învestire a a Guvernului Cîțu. Noi sperăm ca toți parlamentarii PNL să voteze „pentru” învestirea acestui Guvern. Nu știu dacă la vedere sau nu, dar votul cu bile nu este atât de secret. Nu prea poți să ascunzi.

Dacă parlamentarii PNL votează „pentru”, nu neapărat se și învestește Guvernul. Însă, dacă va exista o majoritate care va vota „pentru” , ar fi un Guvern votat în Parlament(…) PNL ia în vedere toate scenariile. Este posibil ca această criză (n.r- coronavirus) să lase la o parte anumite patimi politice și mai mulți parlamentari să prefere stabilitatea în pofida luptei politice. Este posibil să fie o majoritate care să voteze Guvernul Cîțu”, a declarat Dan Cristian Popescu, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) la Primăria Sectorului 2, la Puterea Știrilor.

Amintim că birourile permanente reunite ale Senatului şi ale Camerei Deputaţilor au decis, luni, ca joi să aibă loc votul pentru învestirea Guvernului Cîțu.  Ședința va începe la ora 16:00. În aceeași zi,  CCR se va pronunța asupra ordonanței de urgență privind anticipatele.

Pe data de 26 februarie, Florin Cîțu a fost desemnat de Klaus Iohannis pentru funcția de premier, după ce cu o zi înainte, Ludovic Orban a demisionat din funcția de prim-ministru desemnat.

Lista de miniștri ai Guvernului Cîțu

Lista de miniștri ai noului Guvern este în mare parte aceeași ca a Guvernului anterior, reprezentat de Ludovic Orban. În 28 februarie, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus, la Parlament, lista Cabinetului şi programul de guvernare. Singura modificare în componenţa noului Executiv, faţă de cel anterior, al lui Ludovic Orban, este propunerea lui Lucian Heiuş pentru portofoliul Finanţelor.

Miniştrii propuşi au fost audiaţi săptămâna trecută în comisiile parlamentare de specialitate, nouă dintre ei primind aviz pozitiv, ceilalţi şapte fiind avizaţi negativ de deputaţi şi senatori. Avizul comisiilor este consultativ.

Conform prevederilor regulamentare, programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile.

Revenim cu materialul video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *