Skip to content
Puterea Știrilor Video

PNL dă asigurări. Daniel Fenechiu: Problemele din justiție vor fi îndreptate doar prin legi, nu prin ordonanțe de urgență

psnews.ro

Senatorul PNL Cătălin-Daniel Fenechiu spune că în momentul în care ai semnat un angajament că nu agreezi o ordonanță de urgență pe zona justiției și când ai obținut votul românilor pentru asta, trebuie să fii conștient că dacă acționezi în sens contrar, vei fi sancționat de alegători. Fenechiu mai spune că implicarea politicului în justiție este catastrofală indiferent de cât de mult recunosc cei care au în cap o asemenea idee, nefiind altceva decât o boală contagioasă.

„Atât recursul compensatoriu, cât și Secția Specială au avut mai multe funcții, pe lângă cele pe care le știm, ca România să nu fie condamnată la CEDO, sau că secția va fi o formă de răspundere a magistraților, însă de recursul compensatoriu au beneficiat și infractori periculoși, criminali, violatori, tâlhari, dar au beneficiat și oamenii din clientela politică, cei care au ieșit cu 25-30% din perioadă mai repede. Secția de investigații speciale a retras niște apeluri formulate în niște dosare importante, de exemplu păduri retrocedate la Brașov, evident că îți pui problema dacă nu este o secție care lucrează pe zona respectivă, evident că îți pui problema dacă nu toată secția urmărește niște obiective stabilite politic?”, a afirmat Daniel Fenechiu la ”Puterea Știrilor”.

De asemenea, liberalul consideră că nu vom putea rezolva toate problemele din justiție, dar este important să putem pune România în direcția rezolvării acelor probleme.

”Doar după ce vom scoate total justiția din sfera politicului, vom putea avea încredere în judecători, procurori, în justiție ca instituție, în momentul în care orice formă de imixtiune va fi imposibilă”, a mai spus Daniel Fenechiu.

Senatorul liberal a adăugat că instalarea lui Cătălin Predoiu la Ministerul de Justiție a fost o alegere foarte bună, deoarece diferența dintre el și restul candidaților consta, pe de o parte că are o experiență ministerială serioasă, fiind văzut chiar și în plan internațional ca un om serios, cunoaște foarte bine ministerul de justiție, ceea ce e foarte important, mai ales într-un guvern de tranziție cum este cel de acum.

”Deoarece Cătălin Predoiu a avut o poziție constantă, de ani de zile, și a lucrat în acest fel și ca ministru al justiției, credibilitatea lui este incontestabilă, iar pe un mandat scurt, nu exista o soluție mai bună”, a completat Fenechiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *