Skip to content
Politică

PNL dă înapoi privind schimbarea Guvernului: „(…) Este dificil în momentul de față”

Încă de la începutul acestui an, Partidul Național Liberal a anunțat că va încerca schimbarea majorității parlamentare și implicit dărămarea Guvernului Ponta, însă  se pare că lucrurile nu merg chiar cum se așteptau liberalii.

În cadrul unei intervenții la RFI, vicepreședintele PNL Raluca Turcan, a transmis că  este dificil în momentul de faţă să se schimbe majoritatea, pentru a avea un nou Guvern.

„Este important să nu-i minţim pe oameni şi să înţeleagă că o nouă majoritate poate fi obţinută în momentul de faţă pe câteva căi: venind unii oameni care au plecat din PNL şi acum doresc să se reîntoarcă sau prin nişte alianţe în Parlamentul României, dar care sunt făcute cu partide pe care cetăţenii deja le cunosc foarte bine şi mă refer la UNPR, PC, UDMR şi alte partide care gravitează în jurul PSD-ului şi care ar putea fi preluate într-o altă majoritate. Deci este dificil în momentul de faţă să schimbi majoritatea, pentru a avea un nou Guvern”, a precizat Turcan.

Raluca Turcan a precizat că oamenii politici din Parlament care să formeze o nouă majoritate „nu se scot din joben” și că „nu se inventează şi vin unii nou-nouţi, curaţi-curăţei”, drept urmare „trebuie foarte bine cântărit cât de mult poate să meargă acest compromis pentru obţinerea unui nou Guvern.”

„Mie mi se pare absolut corect ca cei care ne ascultă şi ne urmăresc să înţeleagă situaţia, nu trebuie minţiţi, nu trebuie amăgiţi. Oamenii politici din Parlament care să dea o altă majoritate nu se scot acum din joben, nu se inventează şi vin unii nou-nouţi, curaţi-curăţei, care să formeze o majoritate parlamentară. Sunt cei trimişi în Parlament de vechea lege şi de către partidele politice care acum sunt în majoritatea parlamentară a PSD sau care au migrat de la PDL sau PNL. Aceştia sunt oamenii politici din Parlament. De aceea, trebuie foarte bine cântărit cât de mult poate să meargă acest compromis pentru obţinerea unui nou Guvern. Dacă o nouă majoritate s-ar face pentru proiecte legislative concrete, pentru un program de guvernare stabilit până în ultimele puncte, eu cred că oamenii ar înţelege şi s-ar confirma şi electoral această încredere pe care PNL-ul o are acum”, afirmă Raluca Turcan.

1 comentariu la “PNL dă înapoi privind schimbarea Guvernului: „(…) Este dificil în momentul de față”

  1. NU VA VREA NIMENI, AMAGIREA AR FI CA VETI VENI, NU AVETI SANSE NICI MACAR DUPA ALEGERI, CAT DESPRE TURCANCA IPOCRITA-O LAUDA PE UDREA PENTRU NISTE ARGINTI, ASEMENEA CURVE SA SE DUCA PE CENTURA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *