Skip to content
Politică

PNL, despre cazurile Thuma şi Gireadă: Statutul, aplicat invariabil pentru toţi, în aceeaşi măsură

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, sâmbătă, că Statutul PNL se va aplica ”invariabil pentru toţi, în aceeaşi măsură”, în cazul dosarelor de corupţie, făcând referire la excluderea prin radiere a lui Tudor Chiuariu şi la cazurile deputaţilor Thuma Hubert şi Verginel Gireadă, informează Mediafax.

Întrebat dacă va exista acelaşi tip de sancţiuni, ca în cazul Chiuariu, şi pentru Thuma Hubert şi Verginel Gireadă, purtătorul de cuvânt al PNL a răspuns:

Statutul se va aplica invariabil pentru toţi, în aceeaşi măsură, pentru situaţiile care intră sub incidenţa lui”.

De asemenea, Stroe a menţionat că la nivelul ”vechiului” PNL se discută despre completarea actualului Statut, pentru a se prevedea sancţiuni automate în cazul celor cu dosare de corupţie, dar şi o departajare a sancţiunilor în funcţie de fazele procesului penal.

Sunt în măsură a vă informa că există în cadrul partidului, lucru confirmat de recenta întâlnire de la Iaşi, mai multe discuţii şi demersuri pentru modificarea şi nuanţarea Statutului noului PNL în legătură cu situaţiile celor cu probleme în justiţie. Chiar s-au făcut referiri la anumite persoane şi situaţia lor şi sunt sigur că propunerile acestea se vor concretiza prin prevederi statutare mai clare, în funcţie de etapele procesului penal”, a spus Ionuț Stroe, relatează mediafax.ro.

Alți doi parlamentari PNL, condamnați definitiv pentru fapt de corupție la închisoare cu suspandare, ar intra sub incidența Statutului noului PNL, în baza căruia senatorul Tudor Chiuariu a fost exclus din partid prin procedura radierii, aceştia fiind deputaţii Thuma Hubert şi Verginel Gireadă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *