Skip to content
Politică

PNL doar a promis schimbarea? Trei miniștri din Guvernele Dragnea, pe listele partidului la alegerile parlamentare

Inquam Photos / George Calin
" "

Partidul Național Liberal (PNL) și-a definitivat lista candidaților pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. PS News a intrat în posesia documentului  în care regăsim, printre alți traseiști politici și patru foști miniștri, trei din Guvernele Dragnea, iar unul din Guvernul Ponta. Este vorba despre Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Toma Petcu și Viorel Ilie.

Amintim că Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, cei care se regăsesc pe locuri eligibile pe listele PNL pentru parlamentare, sunt de fapt doi foști membri ALDE, trecuți apoi la Pro România și, în final, aterizați în partidul lui Ludovic Orban. Mai exact: Daniel Constantin, fost președinte al Partidului Conservator al lui Dan Voiculescu și ministru în guvernele Ponta, Grindeanu și Tudose, candidează pentru un fotoliu de parlamentar la Argeș, fiind numărul doi pe lista PNL. Sorin Cîmpeanu, fost ministru în Guvernul Ponta, candidează la Senat, fiind numărul doi pe lista PNL București.

" "
" "

Un alt nume sonor în guvernele patronate de Liviu Dragnea și care candidează din partea PNL, este Toma Petcu. Fost ministru al Energiei în Cabinetele Grindeanu și Tudose, Petcu deschide acum lista PNL la Senat, după ce în 2016 fusese ales deputat din partea ALDE.

Și Viorel Ilie, fost ministru pentru Relația cu Parlamentul în guvernele PSD conduse de Grindeanu, Tudose și Dăncilă, a prins un loc eligibil din partea liberalilor, fiind poziția a doua pe lista PNL Bacău pentru Camera Deputaților.

Toți miniștrii Guvernului Orban vor candida pe listele PNL la parlamentare. Care sunt cele două excepții

De pe lista PNL pentru alegerile parlamentare nu lipesc premierul Ludovic Orban, numărul 1 pe listă pentru Camera Deputaților, pe București, și ministrul de Finanțe Florin Cîțu, numărul 1 pentru Senat, pe București. Totodată, ministrul muncii Violeta Alexandru ocupă locul 2 la Camera Deputaților, pe București.

De asemenea, ministrul de interne Marcel Vela a fost trecut numărul 1 pe lista pentru Senat, la Caraș-Severin, iar Ionel Dancă, şeful cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, a fost trecut pe locul 2 al listei, la Camera Deputaților, în Vrancea.

Practic, toți miniștrii Guvernului Orban vor candida pe listele Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare, cu două excepții: ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, şi ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *