Skip to content
Politică

PNL doar mimează integritatea. Blaga e încă la butoane

jurnalul.ro
" "

Partidul Național Liberal (PNL) doar mimează integritatea, cea atât de mult clamată de un an încoace și concretizată prin celebrul set de zece reguli. Mai precis, fostul co-președinte Vasile Blaga încă se află la butoanele formațiunii, deși el însuși a anunțat că se retrage din funcția de conducere, ca urmare a dosarului pe care i l-a deschis DNA.

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Buzău, că, în calitate de fost preşedinte al partidului, Vasile Blaga face parte din conducerea centrală a PNL. De altfel, Blaga participă la teleconferinţele conducerii partidului cu liderii filialelor judeţene, organizate în campania electorală, transmite Adevărul.

" "
" "

Atanasiu a explicat că Blaga, ca fost preşedinte al partidului, face parte din structura centrală a formaţiunii, conform Statutului PNL, astfel că poate convoca orice organizaţie în situaţia în care constată că sunt probleme.

„Domnul Blaga s-a retras din toate funcţiile mai puţin din postura de membru, iar din postura de membru poţi să ai un dialog cu orice alt membru de partid. Pe de altă parte, orice fost preşedinte al PNL, conform Statutului partidului, face parte din conducerea centrală şi orice membru al conducerii centrale poate să interpeleze conducerea judeţeană sau mai multe dacă i se pare că acolo lucrurile nu merg bine”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu.

De altfel, preşedintele interimar al PNL Buzău, Cristinel Romanescu, a declarat că săptămâna aceasta a fost organizată o teleconferinţă la care a participat şi Vasile Blaga. El a precizat că şedinţa a fost convocată de Secretariatul General al partidului.

„Primul care a vorbit a fost domnul Falcă, apoi a luat cuvântul Alina Gorghiu, după care a intervenit şi domnul Blaga. Discuţia a fost una normală. Nu au avut ce să reproşeze strict organizaţiei de la Buzău sau oricărei alte filiale, s-a cerut doar o mai bună vizibilitate, ceea ce din punctul meu de vedere e absolut normal. Le-am cerut la rândul meu colegilor mei să fie cât mai vizibili, să transmită cât mai clar mesajul partidului”, a declarat Romanescu.

La rândul său, preşedintele PNL Ialomiţa, Tinel Gheorghe, a apreciat că intervenţiile lui Vasile Blaga în discuţiile privind campania electorală sunt „foarte oportune”, dar a refuzat să facă alte comentarii referitoare la implicarea lui Blaga în derularea campaniei PNL, liderul filialei Ialomiţa adăugând: „Cu asta am spus totul”.

Şi preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda, a precizat că Vasile Blaga a participat în această săptămână la teleconferinţa PNL.

„S-au discutat chestiuni de bucătărie internă pe care aş vrea să nu le discut în spaţiul public. A participat şi domnul Blaga. Nu e nevoie ca cineva să aibă funcţie în partid pentru a participa şi a vorbi la aceste şedinţe. Eu, personal, tot timpul sunt nemulţumit. Avem 12 echipe care fac campanie la Cluj, dar mi-aş dori 20. Dacă ar fi 20, aş vrea 30. Tot timpul e loc de mai bine şi căutăm măsuri pentru a fi mai eficienţi în campanie”, a declarat Buda.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *