Skip to content
Politică

PNL e la guvernare, dar puterea este încă în mâinile PSD-iștilor bine ”înfipți” în instituții. Exemplu: La CNAIR, tot echipa lui Cuc trage sforile

Inquam Photos / George Calin

În primele zile după succesul moțiunii de cenzură și instalarea sa la Palatul Victoria, Ludovic Orban anunța o amplă campanie de ”depesedizare” a instituțiilor statului. ”O să mă doară mâna de câte demiteri voi semna”, amenința proaspătul premier. Doar că realitatea l-a contrazis iute: cu câteva mici excepții, oamenii puși de PSD în funcții-cheie au rămas de neclintit, iar liberalii se văd acum nevoiți să facă compromisuri și să colaboreze cu ei.

Un exemplu concludent este Ministerul Transporturilor, unde jocurile le fac aceeași oameni puși de fostul ministru social-democrat Răzvan Cuc.

Unul dintre ei, este Ștefan Ioniță, fost director CNAIR  fost consilier de ministru, în guvernul Dăncilă, iar acum director la CESTRIN, laboratorul de teste al CNAIR. Se pare că Ștefan Ioniță este un fel de eminență cenușie a numirilor în CNAIR, organizând tot ce mișca în cele două companii. El este cel care l-a impus la conducerea CNAIR  pe Sorin Scarlat, după ce Narcis Neaga și-a anunțat demisia. Sorin Scarlat este și el un obișnuit cu funcțiile de conducere din CNAIR, unde a ajuns din mediul privat, unde probabil că nu se putea desfășura la fel de ușor ca în cadrul unei companii de stat. Ioniță și Scarlat formează o echipă imbatabilă, atunci când vine vorba de impunere în funcții cheie a protejaților prietenilor lor. Altfel, nu se explică prezența în funcția de director adjunct la direcția de Implementare a proiectelor a lui Grigore Chis,  finul consilierului lui Sorin Scarlat, Cristian Blede, bun prieten și cu Ștefan Ionita.

Un alt exemplu este la ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, unde a rămas în funcția de secretar general un anumit Radu Nicolae Chiurtu, om cu multă influență în PSD, având în vedere evoluția profesională a acestuia.

Om de încredere al lui Niculae Bădălău, Radu Nicolae Chiurtu a fost promovat de ministrul PSD-ist, atât în funcția de secretar general, cât și în multe structuri de conducere ale companiilor din subordinea Ministerului Economiei, de unde are un venit de invidiat, ca răsplată pentru serviciile și ordinele îndeplinite orbește, scrie stiripesurse.ro.

1 comentariu la “PNL e la guvernare, dar puterea este încă în mâinile PSD-iștilor bine ”înfipți” în instituții. Exemplu: La CNAIR, tot echipa lui Cuc trage sforile

  1. AHA ! ASTIA – DIASPORA MERITA O AUTOSTRADA URGENT DESIGUR FACUTA DIN PISDISTI INTINSI UNUL LINGA ALTUL PESTE CARE SA POATA VENI ACASA CU MASINILE LOR CU NUMERE EXPLICITE MOOIE PISDISTILOR ! LOVE ASTIA-DIASPORA ! NEVER GIVE UP ! VICTORIILE ADUC VICTORII SI MAI MARI ! RO ETERNA VA INVINGE SI VA DAINUI IN ETERNITATE ! SARBATORI FERICITE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *