Skip to content
" "
Iași Politică

PNL Iaşi despre bugetul judeţului: Este un buget al declinului, cu un deficit de 40 de milioane de euro

pulsuliesean.ro
" "

În cadrul unei conferinţe de presă comună, lideri ai PNL Iaşi şi PMP Iaşi au făcut radiografia bugetului judeţului propus de Maricel Popa, iar cifrele nu arată deloc bine.

Săptămâna aceasta are loc şedinţa plenului Consiliului Judeţean Iaşi pentru aprobarea bugetului, însă proiectul nu a fost publicat, ci doar o serie de anexe, cu puţin timp înainte de termenul limită pentru depunerea amendamentelor. În fapt, pe data de 2 aprilie a fost publicat pe site-ul CJ anunţul că proiectul de buget este publicat şi că se pune în dezbatere publică, dar abia pe 12 aprilie au apărut publicate anexele la buget, în condiţiile în care perioada de dezbateri se încheia pe 16 aprilie, se arată într-un comunicat al PNL Iaşi.

" "

Vorbim aici de o lipsă totală de transparenţă a conducerii Consiliului Judeţean, în persoana celui mai slab preşedinte pe care această instituţie l-a avut vreodată. Din păcate, Maricel Popa a fost mai preocupat de vizita lui Dragnea la Iaşi decât de un buget sustenabil pentru judeţ. Din păcate, dacă anul trecut spuneam că avem un buget al stagnării, anul acesta este unul al declinului, cu un deficit de 40 milioane euro. Vă închipuiţi câte investiţii puteau fi făcute cu aceste fonduri. Bugetul judeţului Iaşi nu este al lui Popa, nu este al PSD, este al tuturor ieşenilor, consilierii judeţeni, primării şi toti ieşenii implicaţi aşteaptă cu interes acest buget pentru a îl analiza, să vadă ce investiţii intră anul acesta în lucru, să stie, astfel ce beneficii vor avea comunitatile din proiectul de buget propus de către majoritatea PSD-ALDE„, a declarat preşedintele PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe.

Maricel Popa a publicat aceste anexe la buget într-o vineri iar asta a însemnat că doar într-un un weekend care cetatenii aveau posibilitatea de a adepune sugestii şi reclamatii la buget. În aceasta perioada site-ul CJ a fost nefunctional, încărcându-se foarte greu. Niciodata nu s-a întamplat să existe o aşa brambureală la votarea bugetului. Lipsa de comunicare şi dialog pe marginea bugetului a PSD şi a lui Maricel Popa, o cunoaştem, dar să publici bugetul cu 3 zile înainte de votare, este o dovadă de crasă nesimţire şi bătaie de joc la adresa ieşenilor şi a consilierilor judeţeni. Nici macar la publicarea convocarii Consiliului Judetean în şedinţa de pe 24 aprilie, nu a fost transmis consilierilor vreo formă a propunerii de buget. PNL a cerut mereu transparenţă şi dialog pe bugetul judeţului Iaşi, am cerut ca discuţiile între partide să înceapă din timp, ca şi anul trecut , şi anul acesta vom refuza orice invitaţie la dialog pe marginea bugetului facută în bătaie de joc cu o oră înainte de votarea lui„, a precizat Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *