PNL Iaşi după acuzaţii PSD de propagandă în ISJ: “Înscenare a unui partid neputincios”

Sursa foto: PNL Iaşi

PNL Iaşi notează, duminică, într-un comunicat, după ce PSD Iaşi l-a acuzat de o presupusă campanie electorală în incinta Inspectoratului Școlar Județean, că este vorba de o “înscenare a unui partid neputincios”.

“PSD Iași, un partid mediocru, deprofesionalizat și cu politicieni fără carte nu poate vorbi despre școală. Acuzațiile în direcția ISJ Iași sunt nefondate și vin pe fondul unei înscenări tipic PSD-iste, pentru a inflama atmosfera înainte de 24 ianuarie și înainte de inaugurarea celei mai mari investiții publice din ultimii ani inițiată și finalizată de administrația liberală”, se arată în comunicat.

Ieșenii nu trebuie să mai permită impostorilor și politicienilor fără carte să mai vorbească despre școală, subliniază liberalii ieşeni.

“Acuzația lansată public de PSD Iași, invocând o presupusă campanie electorală în incinta Inspectoratului Școlar Județean Iași, este nimic altceva decât o înscenare a unui partid neputincios. PSD Iași nu poate accepta că, în sfârșit, de trei ani, la conducerea ISJ Iași se află o conducere profesionistă și care promovează excelența educației ieșene la nivel național, o conducere care oferă prestanță instituției și sub care se vor realiza cele mai mari investiții în școlile și liceele ieșene.

Astfel de episoade create artificial de PSD Iași arată că acest partid, care a ținut județul Iași în subdezvoltare, este disperat să distragă atenția publică de la Ziua Unirii și de la momentul inaugurării noului Terminal T4 de la Aeroportul Iași, cea mai mare investiție publică pe care județul nostru a avut-o în ultimii ani, de peste o sută de milioane de euro”, se mai arată în comunicat.

Orice persoană ar fi putut lăsat pliante la poarta Inspectoratului Școlar Județean Iași și nicio ipoteză nu exclude că acestea ar fi fost lăsate acolo chiar de către PSD, tocmai pentru a genera un scandal gratuit, adaugă liberalii.

“Așa cum a menționat conducerea ISJ Iași, acele pliante nu au trecut de filtrul portarilor, astfel că în afară de agitația ridicolă a social-democraților, subiectul acestui gest, practic, nu există”.

PSD a politizat ani de zile Inspectoratul Școlar Județean Iași, promovând persoane care au transformat această instituție într-o pușculiță de partid. Ultimul inspector PSD-ist din fruntea ISJ a candidat în alegerile locale la Iași obținând un scor rușinos, o probă a felului în care ieșenii i-au arătat ușa, menţionează PNL Iaşi.

„PNL Iași respinge categoric acuzațiile mincinoase ale PSD Iași, cel care a folosit ISJ ca un instrument de salvare a clientelei politice și a camarilei de partid ani de zile. Acuzațiile în direcția ISJ Iași sunt nefondate și vin pe fondul unei înscenări tipic PSD-iste, pentru a inflama atmosfera înainte de 24 ianuarie și înainte de inaugurarea celei mai mari investiții publice din ultimii ani inițiată și finalizată de administrația liberală. Admitem totuși că PSD Iași a devenit o grupare lipsită de vlagă și idei constructive, un partid prăbușit politic, care nu poate admite ca a pierdut Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași și majoritatea primăriilor din județ, scenariu care se va repeta categoric și anul acesta” a subliniat deputatul Alexandru MURARU, Președintele Organizației Județene a PNL Iași.

PSD a ajuns la Iași un partid al derapajelor și al răfuielilor interne în timp ce organizația județeană fierbe sub panica zilnică a întocmirii listelor electorale, fiind orbită și complet decuplată de realitate, mai notează liberalii ieşeni, subliniind şi că “singurele preocupări ale lui Maricel Popa, fostul baron PSD, sunt bancurile cu pensionari, aluziile sexuale, și promovarea în presă a făcăturilor pesediste”.

“PSD Iași nu poate accepta că, astăzi, educația ieșeană beneficiază de pe urma parteneriatului dintre ISJ Iași, CJ Iași și Primăria Municipiului Iași. În administrația liberală, investim nu mai puțin de 74,2 milioane de lei în modernizarea școlilor din municipiul Iași și tot prin administrație liberală vom reabilita Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”. La Iași, PNL a fost singurul partid politic care, an de an, a ascultat vocea profesorilor, prin organizarea Forumului Educației, și a fost cordonul de legătură între aceștia și factorii de decizie centrală. Prin administrație liberală, am alocat fonduri pentru ca nicio școală din județul Iași să nu mai aibă toalete în curte. Iar investițiile vor continua, pentru că, spre deosebire de cultul mediocrității subdezvoltării promovat de PSD Iași, liberalii ieșeni sprijină educația și bunăstarea ieșenilor”, se mai notează în comunicatul PNL Iaşi.

Filiala PSD Iaşi a susţinut că zeci de materiale de propagandă politică având însemnele PNL au fost distribuite în sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, liberalii fiind acuzaţi că fac campanie ilegală în interiorul acestei instituţii.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL