Skip to content
Politică

PNL iese la atac: Teodorovici, inamicul public numărul 1 al adoptării monedei euro

adevarulfinanciar.ro
" "

Partidul Național Liberal (PNL), vineri, într-un comunicat de presă, îl acuză pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici că are o abordare „anti-europeană”, considerând „revoltătoare” declarațiile acestuia cu privire privire la reducerea dependenței economice a României față de piața unică europeană.

”În condițiile primei reuniuni a Comisiei Naționale pentru trecerea la zona euro, actualul ministru de Finanțe a devoalat o abordare anti-europeană, atribuind într-un mod îngust eșecul actualei guvernări faptului că România ar avea o dependență prea mare de importurile din spațiul european, găsind astfel cauza inflației. Îi atragem atenția dnului Teodorovici să nu se joace cu focul! Inflația din România este opera exclusivă a guvernării incompetente a PSD-ALDE, întrucât piața internă nu a făcut față consumului stimulat în mod iresponsabil. Problema inflației nu stă în posibilitatea importurilor realizate din spațiul UE, ci în lipsa de investiții și de competitivitate internă a României în sprijinul cărora PSD-ALDE nu face nimic”, se arată în comunicat.

" "

Mai mult, PNL susține că „aderarea României la moneda Euro înseamnă finalizarea procesului de integrare în Uniunea Europeană și în piața comună, iar abordarea dnului Teodorovici este total incompatibilă cu acest obiectiv național.”

„Totodată, îl informăm pe actualul ministru de Finanțe, întrucât se pare că nu cunoaște principiile Uniunii Europene, că un stat membru nu poate institui blocade economice altor state UE decât dacă dorește să se izoleze și să se îndepărteze de spațiul european. Din păcate, retorica actualei guvernări este de a rămâne în logica propagandistică de a găsi alți vinovați pentru propriile erori în altă parte, în spinarea Uniunii Europene sau a Băncii Naționale a României”, adaugă ei.

PNL îi solicită premierului premierului Viorica Dăncilă „să se delimiteze în mod foarte clar de afirmațiile ministrului de Finanțe. În caz contrar, premierul Dăncilă confirmă că întregul demers referitor la aderarea României la zona Euro nu este altceva decât o butaforie menită să inducă în eroare opinia publică.”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *