Skip to content
București

PNL îi cere socoteală lui Negoiță: Atentează la siguranța copiilor!

agerpres.ro
" "

Partidul Național Liberal (PNL) îi cere socoteală primarului PSD al Sectorului 3, Robert Negoiță, acuzându-l pe edil că „atentează la siguranța copiilor” din zonă.

În ședința Consiliului Local Sector 3 din data de 31 octombrie 2016,

Consilierii locali ai PNL din Sectorul 3 au votat, luni, din nou împotriva rectificării bugetare care prevedea, de data aceasta, diminuarea bugetului la capitolul învățământ cu 11 milioane de lei și majorarea cu 10 milioane de lei la capitolul „Salubrizare” și cu 12 milioane de lei la capitolul „Amenajări peisagistice”, potrivit unui comunicat trimis, marți, PSnews.ro.

Este a treia oară într-un an când Robert Negoiță și PSD alocă fonduri pentru panseluțe și betoane în detrimentul susținerii școlilor, acuză liberalii, precizând că propriii consilieri din S3 au votat de fiecare dată împotrivă și au făcut publice hotărârile luate de PSD în detrimentul cetățenilor Sectorului 3.

Reprezentantii PNL considera că, în această situație, nu este vorba numai de bani aruncați, ci și de siguranța copiilor, pentru că aceste fonduri trebuia să ajungă la consolidarea și reabilitarea termică a unor instituții de învățământ.

„Consilierii PSD și aliații lor au votat și execuția bugetară pe primele 3 trimestre, conform căreia, în 2016, s-au cheltuit deja peste 96 milioane ron pentru amenajări peisagistice si 115 milioane ron pentru salubritate.

In aceeasi sedinta, grupul de consilierilor PNL  a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind demararea «Programului de cursuri pentru acordarea primului ajutor și conduită în caz de situații de urgentă în învățământul preuniversitar din Sectorul 3».

Reamintim că în urma ședinței Consiliului Local Sector 3 din data de 30 august 2016, când aleșii PSD au schimbat destinația unor fonduri de la modernizarea școlilor către betonarea spațiilor verzi, PNL Sector 3 a tras atenția, inclusiv printr-un comunicat de presă asupra neregulilor inestițiilor aprobate de Robert Negoiță. Din păcate, nu a fost luată nicio măsură, iar în urma ploilor torențiale din luna noiembrie, curtea Scolii 88 – ”Mihai Viteazul” din Sectorul 3 a devenit o piscină nedorită.

Consilierii PNL Sector 3 atrag din nou atenția și fac apel la minima responsabilitate pe care ar trebui să și-o asume primarul Robert Negoiță și consilierii PSD. În condițiile în care iarna este foarte aproape, primarul Negoiță preferă să planteze panseluțe și să betoneze spații verzi decât să investească în dotări esențiale pentru confortul și siguranța copiilor, cum ar fi reabilitarea termică a clădirilor în care funcționează școli și grădinițe, modernizarea mobilierului degradat care este un adevărat pericol sau în amenajări care să garanteze obținerea avizelor ISU necesare funcționării acestor instituții”, se mai arată în comunicatul PNL Sector 3.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *