Skip to content
Politică

PNL îi dă o lovitură frontală lui Ponta. Decizia judecătorilor privind organizarea alegerilor parțiale

Judecătorii Curţii de Apel Cluj s-au pronunţat vineri în procesul pe care consilierul judeţean Mihai Seplecan l-a intentat pentru a-l obliga pe Victor Ponta să stabilească data alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Seplecan a dat în judecată Guvernul României, nemulţumit că Ponta nu respectă legea şi nu organizează alegeri la CJ Cluj, informează monitorulcj.ro.

În urma sentinţei de vineri a secţiei de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Cluj, Guvernul Ponta va fi obligat să organizeze alegeri parțiale anticipate la Consiliul Judeţean.

“Admite acţiunea formulată de PNL-Filiala Cluj în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României. Obligă pârâtul să efectueze operaţiunile prevăzute de lege în vederea stabilirii datei desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţa publică din 03.04.2015”, se arată în minuta judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj.

Mihai Seplecan a declarat că această sentinţă va fi o lovitură pentru Victor Ponta.

“Am avut întotdeauna încredere în justiţie şi se vede că justiţia funcţionează şi este una corectă. Se vede clar că judecătorii de la Curtea de Apel Cluj sunt nişte oameni corecţi şi cinstiţi care doresc binele judeţului Cluj. Ţin să le mulţumesc în numele cetăţenilor judeţului Cluj că nu au întins această judecată. Această sentinţă este o lovitură pentru Victor Ponta. Sentința de astăzi poate fi atacată cu recurs sau pusă în aplicare. Sper ca, în interesul cetățeanului, Guvernul Ponta va avea decența să respecte legea chiar dacă aceasta – după cum a invocat în apărare «nu prevede pedepse» pentru nerespectarea ei. Să nu uităm că pe numele lui Victor Ponta există şi plângeri penale pentru refuzul de a organiza alegeri şi nu cred că procurorii, după sentinţa de azi a Curţii de Apel, vor da neînceperea urmăririi penale. Ceea ce nu a putut face un Guvern întreg, face judeţul Cluj şi sunt convins că schimbările din Guvern vor veni tot de la Cluj”, a precizat Seplecan.

Mihai Seplecan a anunţat că a depus plângeri penale pe numele premierului Victor Ponta şi ministrului Administraţiei şi Internelor Gabriel Oprea pentru abuz în serviciu.

Imediat după desfășurarea turului II al alegerilor prezidențile, am notificat atât Instituția Prefectului Cluj, cât și Ministrul de Interne să poftească să respecte legea și să facă diligențele necesare desfășurării alegerilor anticipate pentru funcția de președinte al CJ Cluj. De asemenea l-am notificat pe premierul Victor Viorel Ponta și am solicitat ca, până la începutul lunii decembrie, să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, data de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj”, spunea anul trecut Seplecan.

1 comentariu la “PNL îi dă o lovitură frontală lui Ponta. Decizia judecătorilor privind organizarea alegerilor parțiale

 1. Dle Presedinte, Klaus IOHANNIS!

  In conceptul „Romania lucrului bine facut”, pe care l-ati promovat, intra si NESIMTIREA si TRADAREA celor aflati vremelnic la conducerea Romaniei?

  Pun aceasta INTREBARE, deoarece NEINDEPLINIREA ATRIBUTIILOR de SERVICIU, pe care o etalati, prin faptul ca nu ati ales, pentru Romania si romani, „lumea” pe care o considerati mai buna, dintre cele doua ce v-au fost prezentate in materialul pe care vi l-am transmis cu Scrisoarea Nr.20.304/23-12-2014 (material ce se gaseste si pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/), se datoreaza ori NESIMTIRII, ori TRADARII!

  Sa ma explic!

  NESIMTIREA, este ignoarea (inconstienta) a ceea ce este necesar si benefic pentru romani si Romania!

  TRADAREA, este ignorarea cu BUNA STIINTA a ceea ce este necesar si benefic pentru romani si Romania, pentru a le bloca ascensiunea!

  Careia dintre cele doua vicii de comportament (NESIMTIREA sau TRADAREA?), ii datorati NEINDEPLINIREA OBLIGATIILOR de SERVICIU, dle Presedinte IOHANNIS?

  PS. Cele de mai sus sunt valabile pentru dl Iohannis, NUMAI daca Departamentul de Relatii Publice si-a facut datoria si i-a prezentat, Scrisoarea mea in timpul cuvenit.
  Daca nu i-a fost prezentata Scrisoarea, atunci seful Departamentului, Gabriel Piscociu, trebuie „zburat” in 24 de ore!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *