PNL îi declară război Gabrielei Firea. „Să-și dea demisia! ”

Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL, spune că Gabriela Firea ar trebui să demisioneze din funcția de purtător de cuvânt al campaniei lui Victor Ponta. Declarația vine în contextul afirmațiilor senatorului social-democrat, care și-a exprimat opinia conform căreia un om complet, un om care candidează la Președinție, trebuie neapărat să aibă un copil, pe cale naturală sau adoptat, aceasta făcând referire la Klaus Iohannis.

Alina Gorghiu îi cere Gabrielei Firea să se retragă măcar din funcția de purtător de cuvânt al campaniei prezidențiale pentru declarațiile făcute.

„Cred că este momentul să faceți un pas înapoi și să vă retrageți măcar din funcția de purtător de cuvânt al campaniei electorale a lui Victor Ponta. (…) Aștept în continuare o reacție tranșantă a candidatului PSD la Președinție nu doar în privința folosirii familiei ca temă de campanie, ci și a declarațiilor Gabrielei Firea despre toți oamenii care, din diferite motive, nu au copii”, declară purtătorul de cuvânt al PNL.

„Reacția Gabrielei Firea la valul de comentarii negative la adresa afirmațiilor sale discriminatorii dovedește că cea care este în continuare purtător de cuvânt al campaniei prezidențiabilului Victor Ponta nu numai că nu-și retrage niciuna dintre declarațiile făcute anterior, dar jignește jurnaliștii și oamenii din spațiul public care și-au permis să o sancționeze. Aceeași atitudine o adoptă și candidatul la Președinție Victor Ponta care, deși susține că nu este de acord ca alt contracandidat să fie atacat în campanie pe tema familiei, nici măcar nu îi adresează o mustrare publică purtătorului de cuvânt al campaniei sale”, spune Gorghiu.

Alina Gorghiu spune că declarațiile senatorului PSD, Gabriela Firea, pe tema familiei sunt departe de valorile umane.

„Doamna Firea susține că este victima unor manipulări și răstălmăciri, dar într-un comunicat remis ieri presei precizează din nou, textual, că nu se referă la toți cei care nu au sau nu pot avea copii, ci doar la cei care, neavând copii, ‘doresc a fi repere, modele’. Doamna Firea, prin aceste declarații, practic nu faceți decât să insistați în ideea că oamenii care, din diferite motive, nu au copii, nu pot fi ‘repere’ sau ‘modele’ pentru societate. Chiar nu remarcați cât de departe de valorile umane este această afirmație a dumneavoastră? Este nevoie să vă prezentăm public o listă a tuturor personalităților care sunt repere culturale, științifice, sportive și care nu au copii pentru a putea înțelege cât de greșită este mentalitatea pe care insistați să o apărați?”, arată purtătorul de cuvânt al PNL.

Alinei Gorghiu cere o ‘reacție tranșantă” din partea premierului, Firea ar trebui să se retragă din funcția de purtător de cuvânt al campaniei prezidențiale a lui Ponta.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL