Skip to content
Politică

PNL îi sapă groapa lui Oprea în noul dosar DNA EXCLUSIV

nasul.tv
" "

Partidul Național Liberal (PNL) îi sapă groapa fostului viceprim-ministru Gabriel Oprea în noul dosar în care Direcția Națională Anticorupție (DNA) solicită urmărirea penală a acestuia.

Acest lucru reiese din declarațiile oferite, joi după-amiază, pentru PSnews.ro, de către prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu. Senatorul a precizat că liberalii vor aproba, în camera parlamentară superioară, cererea DNA de urmărire penală a lui Oprea pentru ucidere din culpă.

" "
" "

„PNL de fiecare dată a votat toate cererile pe care le-a făcut Ministerul Public Parlamentului”, a subliniat Atanasiu.

CITIȚI ȘI: CUTREMUR în politică: DNA, pe urmele lui Oprea pentru UCIDERE din culpă

Pe de altă parte, liderul PNL a apreciat că noul dosar penal din jurul fostului vicepremier „nu are nicio influență politică, domnul Oprea fiind ieșit de ceva timp de pe scena politică. N-am mai văzut să facă politică”.

În continuare, Teodor Atanasiu a declarat că problemele penale ale lui Gabriel Oprea nu se răsfrâng asupra imaginii fostului guvern condus de Victor Ponta, pentru că „problemele penale sunt personale, nu sunt colective”.

„Nu se pot răsfrânge asupra unui colectiv, ci răspunde cel care le-a făcut. Doi la mână: există încă prezumția de nevinovăție în România. Se pornește doar cercetarea penală – nu este un verdict definitiv. Așteptăm să vedem finalul. E-adevărat: și acuma critic, la fel, toată activitatea UNPR-ului (care a fost un partid creat artificial) și a conducătorului său, dar una-i una și alta-i alta. Urmărirea penală se face pentru o vină penală (nu pentru activitatea politică), iar omul e nevinovat până la o decizie finală. Adică nu vreau să am unități de măsură diferite pentru prieteni și pentru adversari”, a încheiat prim-vicepreședintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *