Skip to content
Politică

PNL, în bloc-start pentru alegerile locale din 2016

Partidele intră în linie dreaptă în privința alegerilor de anul viitor. Cele două mari partide, PNL și PSD, își pun la punct ultimele pregătiri înaintea anunțării candidaților.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat sâmbătă, la Baia Mare, că luni, 19 octombrie, se vor stabili firmele care vor efectua sondaje de opinie cu posibilii candidați din județe, urmând ca până în decembrie să fie anunțate persoanele desemnate pentru alegerile locale.

S-au înscris candidaturile, a avut loc competiția internă în cadrul fiecărei filiale județene, municipale. Luni, împreună cu cei doi secretari generali și cu copreședintele Vasile Blaga, vom avea o discuție cu conducerile filialelor pentru a putea împărți pe județe firmele de sondare a opiniei publice.

Din acest motiv, începând de luni cam în trei săptămâni-o lună toate filialele își vor demara această cercetare sociologică la nivelul municipiului reședință de județ, la nivelul județului și într-o lună vom avea gata rezultatele acestor sondaje. În funcție de rezultatele acestor sondaje vom decide candidaturile.

Și eu și Vasile Blaga credem că la începutul lunii decembrie vom fi în măsură să spunem toți candidații la nivel național sau aproape toți candidații, lucru care este fără precedent pentru un partid politic din România„, a declarat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă, potrivit romaniatv.net.

Potrivit acesteia, ulterior candidații desemnați își vor anunța programele electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *